Luka Modrić i Joško Gvardiol

 Bagu Blanco/pressinphoto/Shutterstock Editorial/Profimedia
NOGOMETNA VELESILA

‘Mi smo fenomen, spektakl! Dobili bismo da nije bilo te katastrofalne odluke, Luka bi zabio‘

‘Imamo odličnu reprezentaciju, izbornika, srce, dušu, karakter, navijače...‘, piše Robert Špehar
Piše: Nikola PatkovićObjavljeno: 01. prosinac 2022. 20:59

Komentira: Robert Špehar

Velika naša pobjeda. Namjerno pišem pobjeda, jer ovaj bod je kao pobjeda. Dečkima svaka čast i kapa do poda.

Dominirali smo, pogotovo u prvom poluvremenu, sve je bilo postavljeno i realizirano kako treba. Znali smo da njima treba pobjeda, da je nama dovoljan i bod, ali nismo igrali na bod, nego smo stalno stiskali. Moram reći da je nevjerojatan gaf da nam je poništen kazneni udarac, za te neke mikrometre. To je katastrofalna odluka.

Da nam to nije poništeno, Luka bi sigurno zabio i to bi u konačnici bila i naša pobjeda, bez obzira na to što se i nakon toga imalo još puno za igrati. Belgija je bila potpuno nemoćna, izašla je s nekim čudnim sastavom, ne znam što se kod njih događa niti me to zanima, ali nevjerojatno je da im na klupi ostanu najbolji igrači. Vidjelo se u nastavku kada su njih uveli, kada je ušao Lukaku, koliko je to dobra i kvalitetna reprezentacija, koja nije slučajno nekoliko godina bila na prvom mjestu Fifine ljestvice.

image
JACK GUEZ Afp

Naravno, morali su i oni doći u svoje prilike, to je bilo neizbježno, jer imaju kvalitetu, ali Lukaku je promašio nemoguće. Na kraju je prošla bolja, ali i srčanija momčad. Pogotovo su hrvatski igrači bili dobri u povratnoj trci. Nakon svakog našeg napada, po završenoj akciji ili izgubljenoj lopti, brzo su se vraćali i postavljali u obrambenu formaciju koju je izbornik Dalić zamislio, nisu dali Belgiji da se razigra. Njihove prilike su logične, jer su u nekom trenutku morali više riskirati. Moram pohvaliti Gvardiola. Predivno je kako taj momak igra. Takva energija, snaga, ali što je najvažnije nogometna i taktička inteligencija naprosto su nevjerojatni.

Mogla je Belgija i zabiti i izbaciti nas, ali na kraju je prošla bolja momčad i to je najvažnije. Mi smo fenomen, spektakl svjetskog nogometa. Imamo sjajnu čvrstu homogenu reprezentaciju koju kao perjanice predvode izbornik Dalić i kapetan Modrić.

Ostvarili smo ono što mnogi drugi sanjaju. Sada se trebamo odmoriti i dobro pripremiti za osminu finala. Mislim da nam je svejedno s kime ćemo igrati. Imamo odličnu reprezentaciju, izbornika, srce, dušu, karakter, navijače... Znam samo da nitko ne želi igrati s Hrvatskom i da svi drhte uoči susreta s nama, jer smo svjetska nogometna sila.


MUNDOCAST S ILIJOM LONČAREVIĆEM

Prvu analizu utakmice između Hrvatske i Belgije donio je Ilija Lončarević koji je ukazao na neke velike promjene u igri Vatrenih, ali i pohvalio pojedine igrače za prikazano u ovom susretu. Pogledajte što je sve Lončarević rekao o utakmici koja je Hrvatsku odvela u osminu finala Mundiala:

Linker
14. travanj 2024 09:41