PAUL ELLIS Afp
TUŽNA TEMA

Luka Modrić: ‘Stvarno nas je šokirala vijest o smrti Siniši Mihajloviću, nadali smo se da će se izvući

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije komentirao je nekoliko aktualnih nogometnih tema
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 17. prosinac 2022. 21:26

Luka Modrić potvrdio je u subotu nakon osvojene bronce ostanak u reprezentaciji do Lige nacija, ali i najavio – hrvatsko zlato!

- Ovo s Marokom je bila naša jako dobra utakmica, ozbiljna, čvrsta, imali smo dosta šansi. Ne želim previše ulaziti u detalje, to smo htjeli, nije isto ići kući kao gubitnik i kao dobitnik. Iako, samim time što smo među četiri napravili smo veliku stvar, ali htjeli smo pošto-poto završiti treći. Donijeti još jednu medalju za Hrvatsku je velika stvar za nas, a isto tako i za hrvatski nogomet.

Ostaje još osvojiti zlato.

- Fali nam zlato, bili smo blizu, ostat će mali žal. Svi smo stvarno vjerovali da možemo igrati finale, da možemo otići do kraja, ali jednostavno nije se dogodilo. Opet, moramo biti ponosni na ovu medalju i nadam se da će u budućnosti Hrvatska osvojiti neki trofej. Je li to Liga nacija, Euro ili Svjetsko prvenstvo. Čvrsto vjerujem u to. Zasad imamo tri medalje, nadam se da će u budućnosti doći i ona zlatnog sjaja.

S istim kapetanom šansa za u lipnju u Ligi nacija.

- Rekao sam već da ću igrati Final-four Lige nacija. Želja mi je to jer igrao sam je. Potom ćemo vidjeti.

Navijači vas žele i na Euru 2024. godine.

- Vidjet ćemo. Igranje za Hrvatsku je za mene nešto posebno i emotivno, drugačije nego sve drugo. Neće mi biti lako donijeti odluku, ali treba ići korak po korak, gledati kako se osjećam, mogu li pridonijeti ekipi. Bit će dosta detalja za odluku, ali definitivno ostajem do Lige nacija, a potom ćemo vidjeti za dalje.

Na pitanje novinara iz Srbije o smrti Siniše Mihajlovića, rekao je:

- Stvarno nas je šokirala vijest, koliko god smo znali da se borio s tom bolešću. Nadali smo se da će se izvući. Nažalost nije se dogodilo, stvarno nas je dosta šokiralo. Mogu samo izraziti veliku sućut obitelji i neka počiva u miru Božjem.



POGLEDAJTE NOVI MUNDOCAST

Hrvatska je osvojila treće mjesto na SP-u u Kataru, a odmah po završetku utakmice između Hrvatske i Maroka u Mundocastu je analizu utakmice donio Ilija Lončarević. Proslavljeni trener je opisao zbog čega je Luka Modrić fenomen, Joško Gvardiol najbolji stoper na svijetu, a Ivan Perišić nevjerojatan na ovoj poziciji. Pogledajte cijelu Mundocast:

Linker
12. svibanj 2024 21:12