GIUSEPPE CACACE Afp
JUNAK DANA by SMOKI

Lionel Messi je bio spektakularan, ali jedan nas je drugi igrač zavio u crno, čovjek zabija kao na traci

Za Argentinu je 22-godišnji ofenzivac debitirao prije godinu i pol dana i već odigrao 18 utakmica
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 13. prosinac 2022. 23:13

Lionel Messi prestigao je Gabrijela Batistutu i postao argentinski rekorder po broju postignutih golova na Svjetskim prvenstvima, ali u domovini će slaviti i jednog drugog igrača.

Sva tri pogotka Argentinaca u pobjedi protiv Hrvatske nose potpis Juliana Alvareza. Kod prvog je napadač Manchester Cityja isprovocirao kazneni udarac kojeg je iskoristio Messi, a sljedeća dva je zabio. Drugi pogodak bio je kombinacija sreće, upornosti, ali u konačnici akcije i umješnosti nakon što je pretrčao pola terena i ostao na lopti, koja mu se nakon odbijanja vratila u noge. Utakmicu je i zaključio golom kojeg nije bilo teško zabiti nakon što je Messi odradio 90 posto posla i pripremio mu čisti udarac.

image
ADRIAN DENNIS Afp

Alvarez je Svjetsko prvenstvo počeo kao rezerva, protiv Saudijske Arabije i Meksika prednost je dobio iskusniji i razvikaniji Lautaro Martinez, koji je u Katar došao posve izvan forme. Odluka argentinskog izbornika Scalonija da nakon toga Alvareza promovira u prvog centarfora pokazala se kao pun pogodak. Mladi napadač je u sljedeće četiri utakmice zabio četiri gola i trenutačno je samo jedan pogodak iz Messija i Mbappea, koji su pet puta tresli mreže. Zabio je Poljskoj, Australiji, poštedio Nizozemce i onda to nadoknadio s dva gola protiv Hrvatske.

Alvarez je svojedobno bio na probi u Boca Juniorsima i nije prošao, isto mu se dogodilo nakon što su ga skauti Reala pozvali u Madrid, ali ni nakon tog udarca nije odustao. I to mu se vratilo. Za Argentinu je 22-godišnji ofenzivac debitirao prije godinu i pol dana i već odigrao 18 utakmica u kojima se sedam puta upisao u strijelce.

Linker
30. travanj 2024 22:20