Foto Arena Ltda/Alamy/Alamy/Profimedia
SVIJETLE TOČKE

Legende Hajduka složne oko ključnih točaka SP-a: ‘Gvardiol, Modrić, Perišić i velika pobjeda nad Brazilom‘

Ivica Šurjak, Mišo Krstičević, Ivan Gudelj i Ivan Pudar su istaknuli najbolje trenutke SP-a
Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 18. prosinac 2022. 14:55

Koji su to trenuci na Mundijalu, što se tiče reprezentacije Hrvatske, ostali upamćeni i koji su igrači svojom predstavom iznenadili? Odgovore su ponudili veterani Hajduka, bivši igrači, reprezentativci i treneri.

Ivica Šurjak: Događaj broj 1 za mene je bila pobjeda, naravno iz jedanaesteraca protiv Brazila. Jer, ušli smo u polufinale, a Brazil je za mene bio najveći favorit za naslov. Od igrača, svi ćemo se složiti da je briljirao Gvardiol, premda moram napomenuti da smo svi očekivali, barem mi iz Hrvatske, takvo njegovo superiorno izdanje.

Mišo Krstičević: Osnovno je dojam da nam se reprezentacija ponašala kao kolektiv, djelovali su, kako oni ističu, kao obitelj, to zajedništvo, još iz Rusije ili Francuske bilo je i ostalo ključ uspjeha. Mnogi će istaknuti Gvardiola koji, istina je, imponira svojom inteligencijom i sposobnošću, ali za mene je, naravno uz Modrića, specijalan bio Perišić, naš najbolji igrač u Kataru.

Ivan Gudelj: Eliminacija Brazila koja nas je odvela u polufinale. Sve drugo su vrijedni dodaci. A od igrača, istaknuo bih Livakovića čijom smo zaslugom, u najvećoj mjeri, dosegnuli plasman među četiri svjetske reprezentacije, ali i Gvardiola, kao prethodnika garancije novog vala nacionalne momčadi.

Ivan Pudar: Upečatljiva je bila profesionalnost naših igrača, njihovo ponašanje zaslužuje posebno priznaje za fair play. To kako su Modrić i drugi reagirali poslije pobjeda, ali i onog poraza s Argentinom. Oduševljen sam Perišićem, o Modriću da ne govorim, ali posebni na ovoj utakmici, u borbi za broncu, bili su Gvardiol, Oršić, Šutalo...

Linker
11. svibanj 2024 19:55