JUNG YEON-JE Afp
REMI NA STARTU SKUPINE H

Koreju poljubila sreća: Vratnica ih spasila čak dvaput! Utakmica završena bez udarca u okvir gola

Dobru smo utakmicu gledali! Zapravo - nedostajali su joj samo golovi da bi bila potpuna.
Piše: Sportske novosti, HINAObjavljeno: 24. studeni 2022. 15:55

URUGVAJ - JUŽNA KOREJA 0:0

AL RAYYAN Stadion: Education City. Gledatelja: 41.663. Sudac: Clement Turpin (Francuska). Pomoćnici: Danos i Gringore. Četvrti sudac: Istvan Kovács

URUGVAJ: Rochet - Caceres ?, Godin, Gimenez, Olivera (od 79. Vina) - Vecino (od 78. De la Cruz), Bentancur, Valverde - Pellistri (od 88. Varela), Suarez (od 64. Cavani), Nunez. Izbornik: Diego Alonso

JUŽNA KOREJA: S. Kim - Moon Kim, Min-jae Kim, Y. Kim, J. Kim - I. Hwang, Jung - Na (od 75. K. Lee), J. Lee (od 74. Jun ho), Son - U. Hwang (od 74. Cho ?). Izbornik: Paulo Bento

U susetu 1. kola skupine H Svjetskog nogometnog prvenstva Urugvaj i Južna Koreja su na stadionu Education City igrali 0-0.

Tijekom čitavog susreta niti jedan sastav nije uputio udarac u okvir gola iako su Urugvajci u dva navrata tresli vratnicu.

Korejci su življe krenuli u susret, ali osim posjeda lopte nisu stvorili nekakve probleme dovbro postavljenoj urugvajskoj obrani.

Prvi su ipak zaprijetili Urugvajci, u 19. minuti Gimenez je uputio dugu loptu iz svoje zadnje linije, Valverde se je domogao između dva stopera Koreje, ali pucao je preko vrata. Tri minute potom uslijedilo je ubacivanje s desne strane u kazneni prostor Južne Koreje, no nitko od urugvajskih napadača nije dobro reagirao.

image
JUNG YEON-JE Afp

Odličnu priliku za vodstvo Južna Koreja je imala u 34. minuti kada je Na odlično poslao loptu u srce kaznenog prostora, ali je napadač Ui-Jo Hwang iz idealne pozicije pucao preko vrata.

Najbliži pogotku u prvih 45 minuta ipak je bio Urugvaj i to nakon prekida. Kapetan Godin je bio najviši u skoku nakon kornera, ali je njegov udarac s pet metara zaustavila vratnica.

Drugo poluvrijeme je započelo na identičan način kao prvo, Južna Koreja je imala veći posjed, ali bez opasnih akcija, da bi Urugvaj prvi zaprijetio u 63. minui. Nunez je projurio po lijevoj strani, ali je njegov pokušaj upošljavanja Suareza osujetio vratar Kim. Za novo uzbuđenje moralo se čekati do 81. minute kada je Cavani primirio loptu za Nuneza koji je pucao iskosa s lijeve strane s vrha kaznenog prostora, ali lopta je prohujala metar pored vratnice.

image
JEWEL SAMAD Afp

U "kamilici" od utakmice najveća uzbuđenja praktički da su se dogodila u 89. i 90. minuti. Prvo je Valverde osvojio 20-ak metara s loptom u nogama i onda se odlučio za udarac s više od 20 metara, no lopta je umjesto u gornjem desnom kutu korejskog gola odsjela na vratnici. Samo minutu potom grubo je pogriješio urugvajski vratar Rochet koji je ispucao loptu izravno u noge korejskog igrača koji je uposlio Sona. Uslijedio je udarac sa 22-23 metra koji je prošao uz vratnicu.

Tablice omogućuje Sofascore

PRIJENOS UŽIVO:

KRAJ: Nema na kraju pogodaka u prvoj utakmici skupine H. Šteta zbog tog podatka, nema niti udarca u okvir gola, što je svakako povijesni podatak, jer rijetko koji dvoboj na svjetskim prvenstvima završi s nulom u rubrici "udarci u okvir".

90+5‘ Korner De La Cruza tražio je Bentancura u sredini, no lagano je loptu pokupio vratar Seung Kim.

90+1‘ U prvoj od ukupno sedam minuta nadoknade zaprijetili su i Koreanci, no nesigurnost vratara Rocheta nije uspio kazniti Heung-Min Son. Lopta je otišla pokraj gola.

90‘ Valverde! Dobar pokušaj - trese se vratnica! Drugi puta danas na utakmici...

88‘ Umjesto Pellistrija u igru je ušao Varela. Četvrta je to urugvajska promjena, a za to vrjeme - prvi žuti karton za Korejce, dobio ga je Cho.

85‘ Zasad smo i dalje bez udarca u okvir na čitavoj utakmici, osam pokušaja prema golu od strane Urugvajaca, četiri korejska šuta... Hoće li na samom kraju nešto ipak ući u mrežu?

image

Darwin Nunez i Hwang In-beom

PABLO PORCIUNCULA Afp

81‘ Nunez! Ovo je bilo jako blizu! Nešto između ubačaja i centaršuta na Cavanija, da je Cavani promijenio smjer lopti bila bi ona jako teška za korejskog vratara, a ovako je i ovo prozujalo pored stative.

79‘ Dvije promjene kod Urugvaja. Umjesto Olivere i Vecina ulaze Vina i De La Cruz.

77‘ Nakon dugo vremena probali su Korejci, Cho je, tek što je ušao u igru, iskreirao sebi jednu akciju, dobio prostor na nekih dvadesetak metara od gola, a onda desnicom potegnuo pored vrata.

75‘ Prve promjene kod Južne Koreje. Ide van Hwang Ui-Jo, a ulazi Gue-Sung-Cho. Ide van i Lee-Jae-Sung, umjesto njega u igru ulazi Son-Jun-Ho. Treća promjena - umjesto Na-Sang-Hoa, u igri je Lee-Kang-Jin

73‘ Fali i prilika u zadnje vrijeme, nekako se spustio ritam utakmice kako idemo prema kraju... Fali li igračima snage ili samo nemaju ideje?

image
JUNG YEON-JE Afp

70‘ Urugvajci sada kontroliraju igru, lopta je pretežno na polovici njihovih suparnika, a na čitavoj utakmici još nema udarca u okvir gola...

67‘ Kim-Min Jae ostao je ozlijeđen nakon onog duela s Cavanijem, no čini se da će s igračem Napolija sve biti u redu.

64‘ U igru sada ulazi Edinson Cavani. Stiglo je vrijeme i za njega, zamijenit će Luisa Suareza.

62‘ Sjajan prodor Nuneza po lijevoj strani, otvorio mu se prostor, stigao je praktički na gol-liniju, a onda je pokušao nadmudriti Seunga, no korejski vratar čita njegov ubačaj i zaustavlja loptu. Da je prošlo, vrata bi ostala prazna, a dva napadača ostala bi sama...

58‘ Gledamo sjajnu utakmicu, no zasad nedostaju samo golovi. Teško je i proniknuti koja je momčad bliža pogotku, igra se potpuno otvorena igra, bez sustezanja prema naprijed, ali ulozi su veliki...

image
JEWEL SAMAD Afp

56‘ Duel Sona i Caceresa nije francuski arbitar isprva kaznio kartonom za Urugvajca, mada je kontakt zaista bio oštar. Trebalo mu je neko vrijeme da promijeni mišljenje.

53‘ Dobro ubacivanje Sona iz kornera, prensena lopta na drugu stativu, tražili su Koreanci kazneni udarac i provjeru za prekršaj, ali francuski sudac Turpin sve prekida.

50‘ Fino je prošao Son po desnoj strani, ostavio iza sebe Gomeza u strašnom trku, ali ovaj mu je s poda uspio zaustaviti prodor i onemogučiti Urugvajce.

46‘ Počelo je drugo poluvrijeme na ovom dvoboju, nema promjena u početnim sastavima.

POLUVRIJEME: Odličnu utakmicu gledamo na Education City stadionu. Hwang je probao za Koreju, Godin za Urugvaj, ali zasad nema golova.

43‘ Stativa! Godin je najviši nakon ubačaja iz kornera, ali pogodio je samo okvir gola.

34‘ Ui-Hwang je prokockao čistog zicera! Jako su dugo kombinirali Korejanci koji su na kraju zakuhali najbolju priliku do sad kad su s desne strane poslali loptu Ui-Hwangu koji je s pet metara neometan zapucao preko gola.

32‘ Centaršut sa strane pada u šesnaesterac, ali nitko ne uspijeva zahvatiti loptu. Jin-Su Kim će morati bolje ciljati sljedeći put.

27‘ Malo je nedostajalo da Nunez dođe u stopostotnu priliku. Nakon jedne kontre Oliveira je vukao loptu sve do kaznenog prostora, ali onda je dao malo prejaku loptu za svog centarfora.

image
ANNE-CHRISTINE POUJOULAT Afp

26‘ Evo i Južne Koreje! Heung min Son riješio se svog čuvara, precizno gađao donji desni kut gdje je bio spreman netko od braniča Urugvaja.

22‘ Opet je bilo napeto pred golom Južne Koreje. Najprije je utrčao Suarez na jednu povratnu loptu, ali nije se bivši napadač Liverpoola, Barcelone i Atletico Madrida najbolje snašao. Pokušao je ponovno Nunez povratnom loptom pronaći nekoga od svojih igrača, pak ni to nije urodilo plodom.

19‘ Prva prilika za Urugvaj! Primio je Valverde jednu dugačku loptu koju je Gimenez poslao sa svoje polovice, ali je pucao malo preko gola.

image
ADRIAN DENNIS Afp

15‘ I jedna i druga momčad rade puno grešaka na sredini terena. Još uvijek nismo vidjeli neku veću uzbudljivost.

10‘ Južna Koreja zasad je ponudila puno više na samom startu susreta. Brzo i spretno gospodare sredinom terena, pokušavaju visokim loptama ugroziti kazneni prostor Urugvaja koji odolijevaju njihovim napadima.

3‘ Prva intervencija urugvajskog vratara Rocheta došla je nakon prvog udarca iz kuta. Korejski braniči bili su viši u skoku, ali nisu uspjeli ozbiljnije zaprijetiti svom protiviku.

1‘ Francuski sudac Clément Turpin označio je početak utakmice.


>>> Stigli su sastavi za današnju utakmicu!

Linker
18. travanj 2024 12:05