Osman Bukari

 PATRICIA DE MELO MOREIRA Afp
JAVIO SE NA TWITTERU

Kontroverzna proslava Zvezdinog napadača uzburkala duhove, je li vrijeđao Ronalda? Evo što on kaže

‘Preplavile su me emocije kad sam zabio pogodak za svoju zemlju...‘, rekao je Bukari
Piše: Robert KrnjićObjavljeno: 25. studeni 2022. 08:29

Portugal je u četvrtak, na 974 stadionu u Dohi, pobijedio Ganu 3:2 u jednoj od najuzbudljivijih utakmica dosadašnjeg dijela Svjetskog prvenstva. Osim brojnih golova, dvojbenog kaznenog udarca Cristiana Ronalda i umalo fatalnog kiksa portugalskog vratara Dioga Coste u završnici utakmice, dvoboj je obilježila i kontroverzna proslava pogotka ganskog napadača Osmana Bukarija.

On je, naime, u 89. minuti, na asistenciju Rahmana Babe, glavom zabio za 3:2, a potom je otrčao prema rubu igrališta i svoj pogodak proslavio identično kao što to inače čini Ronaldo ("siu" proslava).

Brojni svjetski mediji, kao i korisnici društvenih mreža zaključili su kako se igrač Crvene zvezde zapravo rugao portugalskom superstaru, koji je minutu ranije izašao iz igre.

U međuvremenu se Bukari oglasio na Twitteru i demantirao da se radilo o provokaciji i izrazu nepoštovanja.

- Primijetio sam da je moja današnja proslava izazvala komentare u kojima se tvrdi da sam pokazao nepoštovanje prema Ronaldu. To je netočno. Preplavile su me emocije u trenutku kad sam postigao pogodak za svoju zemlju u svom debiju na Svjetskom prvenstvu, što je dovelo do mog slavlja. Moj odgoj mi ne dopušta da ne poštujem starije, a kamoli jednog od svojih idola - istaknuo je u svojoj objavi 23-godišnji ganski reprezentativac.

Linker
10. lipanj 2024 15:20