Dragan Stojković

 GIUSEPPE CACACE Afp
LEGENDA JE LJUTA

Kapetan Brazila zbog jedne izjave opleo po izborniku Srbije: ‘Nadam se da ćeš odsad pokazivati više poštovanja‘

‘Ne volim baš puno pričati i biti kontroverzan, ali da si proučavao našu momčad...‘
Piše: SNObjavljeno: 25. studeni 2022. 09:13

Nogometaši Brazila pobjedom su otvorili svoj nastup na Svjetskom prvenstvu. U četvrtak navečer jedni od glavnih favorita svladali su Srbiju rezultatom 2-0, oba pogotka zabio je Richarlison, a njihovo slavlje pokvarila je tek briga oko Neymara čiji je daljnji nastup na SP-u upitan zbog ozljede desnog gležnja.

U brojnim reakcijama koje su osvanule nakon utakmice, brazilski Globo posebno je istaknuo onu kapetana Thiaga Silve.

Branič Chelseaja okomio se nakon okršaja u Lusailu na srpskog izbornika Dragana Stojkovića. Naime, zasmetala mu je jedna izjava koju je Piksi dao još uoči same utakmice. Globo tako piše kako se Stojković u jednom trenutku pitao "hoće li Brazilci imati u nekoga u obrani s obzirom na formaciju s četiri napadača."

image

Thiago Silva

ANDREJ ISAKOVIC Afp

- Da si proučavao našu momčad, vidio bi da smo primili mali broj golova, bez obzira na to igramo li s trojicom ili četvoricom naprijed, rekao je Silva i usput dodao:

- Uvijek smo sretni kad pobjeđujemo, 1-0, 2-0. Sretni smo i što ne patimo u obrani. Znate, ne volim baš puno pričati i biti kontroverzan, ali njihov je trener rekao - ‘igrat ćete s četvoricom naprijed, hoće li nekoga biti iza?‘. To je nedostatak poštovanja. Ne tražimo od nikoga da nas se boji, ali malo poštovanja...

Pitali su Silvu i je li to dodatno motiviralo Brazilce?

- Ne volim puno pričati o našim protivnicima, jer imamo puno poštovanja za sve, ali mislim da on nije pokazao poštovanja prema nama. Pogotovo prema našem obrambenom dijelu. Mislim da dobro zna tko su Marquinhos, Danilo, Alex Sandro i Thiago Silva. Pokušali smo neutralizirati njihove kretnje i ostali su bez čiste prilike za pogodak. Nadam se da će sljedećih nekoliko puta malo bolje proučiti našu momčad i u svojim izjavama pokazati više poštovanja, zaključio je Silva.

Linker
23. travanj 2024 20:45