Aleksandar Mitrović i Dragan Stojković

 ANDREJ ISAKOVIC Afp
UOČI KLJUČNOG SUSRETA

Kaos u Srbiji: Kruže priče o tučnjavi u reprezentaciji! Je li ovo znak da je Piksi izgubio kontrolu?

Društvene mreže kriju sočne detalje koje zasad možemo tek nazvati sočnim tračem.
Piše: Dean BauerObjavljeno: 30. studeni 2022. 10:31

Nadolazećeg petka, 1. prosinca, nogometna vrsta Srbije igra za njih presudnu utakmicu na SP protiv Švicarske (20.00). Trenutačno, vise "kao luster" i lagano se gleda raspored letova iz Dohe za Beograd. U skupini G, Brazilci su riješili svoje probleme sa 6 bodova iz dvije utakmice, dok se za preostalo jedno mjesto bore sve tri momčadi - Švicarska 3 boda, te Kamerun i Srbija 1.

Izbornik Srbije, Dragan Stojković nalazi se pod baražnom vatrom nogometnih stručnjaka, analitičara, te pokojeg novinara. Ne baš puno njih, ako ćemo istini za volju jer se u javnosti još uvijek podgrijava nada da se tonući brod da nekako iščupati iz oluje. Međutim, u traženju razloga nezgodnog trenutka u kojem su se zatekli (osim Stojkovićeve izgubljenosti na klupi tijekom sraza s Kamerunom), lagano se provlače i još neka pitanja.

U prvom redu, što se zbiva s Dušanom Vlahovićem? Tamošnjim najskupljim napadačem, špicom Juventusa, koji je cijelu utakmicu s Kamerunom odgledao s klupe. Nakon spomenute utakmice, srbijanski su novinari priupitali Marka Grujića, jednog od njihovih reprezentativaca, što se zbiva s Vlahovićem? Protiv Kameruna nula u rubrici minuta u igri, protiv Brazila pola sata.

- Ne znam ima li problema s ozljedom ili je nešto drugo u pitanju… Nije to pitanje za mene.

Tako je glasio znakovit odgovor Grujića. Jasno, onda su novinari priupitali ponešto izbornika Stojkovića na istu temu.

- Vlahović nije bio stopostotno spreman, ali imali smo i dvije prinudne izmjene zbog ozljeda. To je poremetilo naše ideje da stavimo u igru Luku Jovića (Real Madrid).

image
ANDREJ ISAKOVIC Afp

Drugim riječima, dok su ga pitali o Vlahoviću, srbijanski izbornik je otkrio da mu je opcija bio Jović. Inače, zanimljiva je i ta priča o postocima spremnosti. Poslije Brazila je sam Stojković izjavio.

- ...Vlahović je prije Brazila bio na 30 posto mogućnosti...

Aha, 30 posto, pa onda i toliko minuta. Neće baš ići, jer ako je istina o tako slaboj pripremljenosti, tada se igrača ni u ludilu ne šalje na teren. Dušan Vlahović je naime ozlijeđen još od utakmice Lige prvaka njegovog Juventusa i Benfice. Takav je došao na pripreme reprezentacije, ali ipak imao mjesto na letu za Dohu.

U međuvremenu se oglasio i sam igrač. Vlahović je na svojem Instagram profilu i to prije Kameruna napisao:

- Uvijek spreman.

Očito da Stojković nije mislio tako, te se razložno u medijima u istočnom susjedstvu provlači lagano pitanje što se zbiva između Vlahovića i Stojkovića? Provlače se, ali po društvenim mrežama i doista neprovjerene informacije čak i tobožnjoj svađi, pa i tučnjavi dvojice igrača. No, tu je riječ prosuđujemo, o solidnom traču i ništa više. Međutim, odnos Stojković - Vlahović nije trač. Tu nešto ne valja, to ne kriju ni srbijanski mediji.


"Gvardiol je igrač za Real, Perez je zakasnio jer ga je već trebao kupiti". Tim je riječima Krunoslav Rendulić komentirao činjenicu da bi Chelsea već nakon SP-a mogao dovesti stopera iz Leipziga. Tko bi još od Vatrenih mogao imati ponude nakon Katara, je li među njima i Livaja te smije li njega Hajduk prodati saznajte u našem Mundocastu:

Linker
28. travanj 2024 20:24