Romain Saiss

 NAOKI MORITA/AFLO/PROFIMEDIA Naoki Morita/aflo/profimedia
GDJE JE PUKLO?

Je li ovo razlog zbog kojeg je Vaha smijenjen uoči SP-a? Kapetan istupio: ‘Zviždali su mu...‘

‘Neke stvari mu ne smijemo zaboraviti, on nas je ipak odveo na Mundijal‘, rekao je Romain Saiss.
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 27. prosinac 2022. 13:34

Romain Saïss, stoper Bešiktaša i kapetan reprezentacije Maroka, progovorio je o odnosu prema bivšem izborniku Vahidu Halilhodžiću koji je smijenjen tri mjeseca prije početka Svjetskog prvenstva u Kataru.

Povod smjene bio je sukob s najvećim zvijezdama reprezentacije Maroka koja je kasnije senzacionalno stigla do polufinala i osvojila četvrto mjesto na svijetu kao prva afrička momčad koja je stigla tako daleko.

- S Vahidom smo došli do točke u kojoj je postalo komplicirano, čak i za njega osobno, gdje su mu zviždali na svakom putovanju. To se osjetilo i među reprezentativcima. Kad igrate u Maroku i čujete da mu zvižde, to utječe na sve i unosi napetost. Međutim, ne smijemo zaboraviti da nam je Halilhodžić osigurao plasman na Svjetsko prvenstvo, i moramo mu biti zahvalni – rekao je Saïss.

Pohvalio je, naravno, i aktualnog izbornika Walida Regraguija.

- Kad je stigao u kolovozu, nije imao vremena za pripremu, ali jasno nam je prenio svoje poruke. Došao je u Istanbul razgovarati sa mnom. Upijao je atmosferu, a svi su bili svjesni važnosti dogovora jer smo za pripremu imali malo vremena. Nitko nije varao, svi su se trudili, od stožera do igrača...

Dodao je marokanski kapetan kako tek polako počinje shvaćati što je reprezentacija učinila na Mundijalu.

- Vidjeli smo to kad smo se vratili u Maroko, uz dobrodošlicu svih Marokanaca koja je bila jednostavno izuzetna. Vidjeti sve te ljude na ulicama kako nas pozdravljaju, a bili smo i na prijamu kod kralja. Sve to bilo je jako emocionalno i ostat će nam ugravirano u sjećanju – zaključio je Saïss.

Linker
21. svibanj 2024 10:03