ODD ANDERSEN Afp
TITE JE VEĆ ODGOVORIO

Ikona nastavila rat protiv brazilskog izbornika: ‘Kada bi svi to radili, utakmice bi trajale po tri dana‘

Brazilski ples nakon gola opet je glavni kamen spoticanja između Roya Keana i izbornika Brazila
Piše: SNObjavljeno: 09. prosinac 2022. 09:43

Roy Keane je nastavio svoj rat protiv brazilskog izbornika Titea oko plesa koji su Brazilci pripremili kako bi proslavili svoje golove. Sve je eskaliralo nakon što je Brazil u osmini finala svoja četiri gola zabijena Južnoj Koreji proslavio plesanjem, a igračima se u plesu priključio i izbornik Tite.

"Ne razumijem kako jedan trener može plesati dok je utakmica u tijeku. Na 10 metara od njega je suparnički trener, na to morate paziti. Riječ je o poštovanju. Plešite nakon susreta u svlačionici, odite u noćni klub, to nije problem", rekao je Keane pa nastavio:

"Zašto je u redu da Brazil pleše tijekom utakmice? Kada bi svi plesali nakon gola, utakmice bi trajale po tri dana. Znate li što bi trebali raditi? Kad treneri polažu za Pro licencu, trebalo bi ih naučiti mali ples da mogu plesati na liniji, zaboravite taktiku."

Keane je istaknuo kako je plesanje izraz nepoštovanja, a ubrzo je uslijedio i Titeov odgovor.

"To nije moja ekipa. To je ekipa Brazila, a ja sam samo glavni trener. Ne želim komentirati one koji ne razumiju našu povijest i kulturu. To je dio naše edukacije. Djeca plešu u školama jer je to brazilska kutluta i to nije nepoštovanje. Nastavit ćemo raditi stvari na svoj način", poručio je Tite dan uoči dvoboja četvrtfinala s Hrvatskom.

Linker
03. svibanj 2024 10:13