Tercet Hrvata koji radi na kruzeru u Kataru

 SN
SRETNI TRIO

Hrvati okruženi luksuzom: ‘Nama je super, u Kataru smo, još nas i plaćaju, a idemo i na utakmice‘

‘Kod nas je alkohola do mile volje. Toči se od 0 do 24. Vidimo po gradu da ima Hrvata...‘
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 29. studeni 2022. 21:28

Na šetnici Dohe nedaleko luke u kojoj su usidreni brojni kruzeri sreli smo trojac koji na jednom od njih radi.

"Zaposleni smo na brodu MSC Poesija, to je jedan od tri kruzera naše tvrtke. Od toga je najnoviji i najveći napravljen upravo za ovo Svjetsko prvenstvo. Tu smo sve do 20. prosinca, imamo oko dvije tisuće gostiju", kazala nam je odlično raspoložena Ivana Marinov iz Primoštena, zaogrnuta u hrvatsku zastavu.

Na svakom brodu radi 6-7 Hrvata, a među gostima ih je malo.

"Srela sam dvije obitelji, jedna iz Australije, druga iz Kanade, a neki su tu i preko agencija."

Kako je na brodu?

"Veselo je tijekom cijele noći, imamo preko pedeset različitih nacionalnosti. Nevjerojatno, najviše iz Latinske Amerike - Brazilci, Meksikanci, Ekvadorci, a čuli smo da je na jednom od naših brodova Cristiano Ronaldo rezervirao za pojedine članove obitelji", rekao nam je Milorad Juranić iz Rijeke.

"Na World Europa je ekskluziva, na njemu su žene engleskih igrača, takozvane WAG-sice. To je također naša kompanija, ali brod do nas", dodala je Ivana. S njima je bio i Neđo Mišković iz Neuma.

Doznali smo da su se WAG-sice opijale nakon pobjede nad Iranom 6:2. Da su njih tri u jednoj noći spiskale 20 tisući funti na boce pjenušca. Supruga Harryja Maguirea Fern, partnerica Jordana Pickforda Megan i djevojka Jacka Grealisha Sasha Attwood, nisu znale stati do jutra i častile su sve oko sebe.

"To je točno, na World Europa se dogodilo, znamo za to", smije se Ivana.

Boca je 250 funti, a obožavaju i koktele. Pjevale su karaoke na ogromnom kruzeru koji ima 14 bazena, 13 restorana, wellness, kozmetičke salone, teretanu, preko trideset barova i kafića i najviši tobogan na bilo kojem brodu na svijetu.

"Kod nas je alkohola do mile volje. Toči se od 0 do 24. Većina Hrvata koji su kod nas smješteni su u aranžmanu jedne agencije koji za šest dana dođe 5.200 eura. To je sve ugovoreno preko šeika... Za mnoge naše ljude je to skupo, ali vidimo po gradu da ima Hrvata. Nama je super, plaćaju nas i još smo ovdje i idemo na utakmice", komentira Milorad.

Osim tajni s kruzera otkrili su još jednu organizacijsku... Juranić kaže:

"Na utakmici s Marokom doživio sam nešto neobično, puštali su na tribine gledatelje bez ulaznica. Dovoljno je da imate Hayya karticu te s njom uđete u krug stadiona. Kako nemate kartu ne možete proći kontrolu ispred tribine, no primijetio sam da se nakon 15-20 minuta stadion počeo naglo puniti. Što se događa, pitao sam te koji su pristigli. Kažu da nisu imali ulaznice, čekali su pa su ih pustili."

"Tako sam ja odlučila ići na Kanadu. Nemam kartu, ali idem na istu foru", otkrila nam je Ivana.

I još nešto...

"Ako netko ima ulaznicu viška može je preko mobitela proslijediti drugome. Samo je skenirate, nitko vas ne pita je li na vaše ime", dodao je Milorad.


Nikola Jurčević je gostovao u novom Mundocastu, a s njim smo razgovarali o tome tko bi trebao startati u napadu Vatrenih ako Livaja ne bude spreman; o potezima koje Dragan Stojković nije vukao na utakmici između Srbije i Kameruna; o ‘nuklearnoj utakmici‘ između Irana i SAD-a; kao i o drugim pričama sa SP-a. Pogledajte novi Mundocast:

Linker
23. travanj 2024 17:24