Hrvatski navijači

 TOM DUBRAVEC Cropix
VIDEO: REPORTAŽA IZ DOHE

HR navijači: Ma nemoj me sad kad smo izgubili...; Ovo je dobro! Padaju i Argentinci i Nijemci...

‘Neke zamjene mogle su se napraviti ranije, ne znam koliko ima smisla staviti Oršića u nadoknadi...‘
Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 23. studeni 2022. 19:52

Kada nekoliko sati nakon utakmice dođete do Souq Waqifa, starog dijela Dohe i u biti srca ovog Mundijala, a tamo u 45 minuta, u nabujaloj rijeci ljudi nađete tek pet-šest Hrvata, od kojih su tek rijetki bili spremni za razgovor, e ta slika najbolje ocrtava bilo naših navijača poslije remija s Marokom (0-0).

OK, nitko nas nije otpisao, niti koristio neke ružne riječi, no prisutno je nezadovoljstvo, osjećaj da se moralo bolje.

- Ma nemoj me sad kad smo izgubili – reklo je prvo društvo na koje smo nabasali.

Pa, kako izgubili, bio je remi?

- Iskreno, remi je s osjećajem poraza...

Da, Hrvatska je razmazila naše navijače, i to je istina, i sve osim pobjeda u duelima čak i protiv ozbiljnih reprezentacija, što Maroko definitivno jest, jednostavno ne može razgaliti i povući pjesmu. Doduše, činjenica je i da se radi o malome uzorku, jer na stadionu je Hrvatsku bodrilo tisuću, možda kojih stotinu navijača više, ali među njima je, što potvrđuju i slike iz grada, velik broj stranaca iz ovoga dijela svijeta, kojima je put do ruskog srebra, otključao davno zaboravljena hrvatska srca. Pretjerujemo, naravno, Luka&co. Došli do statusa rijetkih velikih reprezentacija za koje navijaju mnogi diljem svijeta čije reprezentacije jednostavno ne igraju na tom nivou.

Video: Tomislav Juranović

Uglavnom, nakon opsežne potrage, u stilu HGSS-a, locirali smo trojicu naših navijača, koji su do Katra potegli čak iz Širokog Brijega...

- Nije da smo nesretni, ali moglo je to i bolje. Kao da smo malo igrali s kočnicom. Sastav? Ma ne mislimo da je Dalić radio nešto krivo, već je energija igrača nekako bila slaba, nije imala ambicije kako doći do pobjede. Istina, možda su se i neke zamjene mogle napraviti ranije, recimo, ne znamo koliko ima smisla ubaciti Oršića praktički u sudačkoj nadoknadi – otkrila nam je ekipa, koja, jasno, ne gubi nadu:

- Kanada je, jasno, sada ključ. I normalno da vjerujemo u pobjedu koja će nam dati krila. Naravno, nije ovaj bod malen, pa evo padaju i Argentina, Njemačka, i drugi upisuju po bod po utakmici, i baš zato bi nedjelja trebala biti naš zamah za dalje – otkrivaju momci.

Video: Tomislav Juranović

Uokolo nas prolazile su pritom rijeke marokanskih navijača, ali premda s osmijehom na licima, nekog velikog tuluma nije bilo. Kao da je običan dan u uredu, a ne Mundijal...

S dečkima smo pričali i o tome, pa načinu kako su došli ovdje, je li im katarski svijet skup, a netom nakon utakmice "priveli" smo i dvojicu navijača iz Hrvatske. Što su nam sve otkrili možete čuti i u video-materijalima.

Jasno je, međutim, da sreća nije velika, ali nada se ne gubi. A, realno, zašto i bi? Za Hrvatsku je Mundijal tek počeo, uz bod, koji može biti vrijedan. Za veće rasprave ionako ćemo biti mnogo pametniji u nedjelju navečer...


"Imali smo igrače koji su bili jako vidljivi na terenu i neke koji su bili previše samozatajni. Tri igrača Vatrenih nisu bila na razini utakmice." Tim je riječima naš proslavljeni trener Ilija Lončarević komentirao utakmicu između Hrvatske i Maroka u našem novom Mundocastu. Pogledajte što je još legendarni Lončarević rekao u našem podcastu:

Linker
23. travanj 2024 23:08