Luksuz koji čeka Vatrene

 PROFIMEDIA
SVE ŠTO IM TREBA

FOTO: Pogledajte kakav luksuz čeka Vatrene u Dohi! 4 kata Hiltona, privatna plaža, ali i - soba bez prozora

Igrači nisu dostavljali posebne zahtjeve, a uz njih će među ostalima biti i hrvatski policajci
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 16. studeni 2022. 22:35

Hrvatska reprezentacija u petak u 11 sati po lokalnom vremenu, što je 9 po hrvatskom leti iz Rijada u Dohu. U zračnoj luci dočekat će je busevi na pisti i FIFA-ina televizijska ekipa koja sve snima. Izravno idu u hotel Hilton kojeg su odabrali u odnosu na raniju metu Dusit zato što nije isključivo gradski nego ima svoju plažu. Hilton je rasprodan, u njemu je 400 soba, a Hrvatska je rezervirala 65. No, neće se igrači stalno susretati s drugim gostima koji bi ih vukli za rukav i tražili selfie. Hrvatska ima poseban ulaz koji zauzima trećinu lobija te svoja izdvojena četiri kata – od 15. do 18. Visoke su se locirali, nisu htjeli niže zbog buke...

- Od igrača nije bilo nikakvih posebnih zahtjeva – kažu nam u nacionalnoj vrsti.

Pripremljena im je soba za rekreaciju sa stolnim tenisom, pikadom, stolovima za kartanje... Unutar hotela uživat će u miru, ali u kafićima i šetnicama kraj mora koje su u njegovom sklopu ne, jer tu će izlaziti i ostali gosti. Tu nemaju ekskluzivitet.

Fotoreporteri vole uhvatiti štogod iz zasjede, kao u Brazilu kad kupanje na bazenu gdje su pojedini igrači bili nagi, no u Dohi će imati težak zadatak. Čak neće biti ni fotografija dok izlaze na balkon jer niti jedna soba nema balkon, štoviše niti jedan prozor na sobi ne može se otvoriti. Tako se gradi u Dohi.

Uz reprezentaciju će osim osiguranja SP-a biti i djelatnici hrvatske policije, a dvojica časnika zaduženi su za naše navijače. HNS ima informaciju da je oko 1.500 Hrvata kupilo ulaznice za sve tri utakmice u skupini, no ne i tko su. FIFA nije jedina prodavala karte i nije htjela dati imena niti HNS-u niti Ravnateljstvu policije RH. Pozvala se na GDPR. Naveli su kako su sami preko sigurnosnih agencija provjerili sve te ljude. Zbog visokih cijena pretpostavlja se da neće biti navijača koji bi došli raditi incidente. Uostalom iz Katara je i vrlo teško pobjeći kad bi se bilo kakav nered dogodio... Kopnenu granicu ima samo sa Saudijskom Arabijom.

image
KARIM JAAFAR/AFP/PROFIMEDIA Karim Jaafar/afp/profimedia

image
KARIM JAAFAR/AFP/PROFIMEDIA Karim Jaafar/afp/profimedia

image
KARIM JAAFAR/AFP/PROFIMEDIA Karim Jaafar/afp/profimedia

image
KARIM JAAFAR/AFP/PROFIMEDIA Karim Jaafar/afp/profimedia

image
KARIM JAAFAR/AFP/PROFIMEDIA Karim Jaafar/afp/profimedia

Linker
20. svibanj 2024 00:22