JAVIER SORIANO Afp
INTERVJU ZA MUNDO

Dani Olmo: Trnci su me prošli, mene je prozvao predzadnjeg...; Španjolci: Kako je bio nervozan!

Premijerni nastup na ovom turniru imat će u srijedu kad će se suočiti s Kostarikom
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 21. studeni 2022. 23:03

Aktualni španjolski reprezentativac i nekadašnji nogometaš Dinama Dani Olmo u srijedu će po prvi put nastupati na Svjetskom prvenstvu, kad će sa Španjolskom u 1.kolu skupine E igrati protiv Kostarike. Uoči tog susreta intervjuirali su ga novinari Mundo Deportiva, a Olmo im je otkrio neke zanimljivosti vezane uz svoj debi na velikom turniru.

"Jako sam dobro, jedva čekam da istrčim na teren", otkrio je na početku razgovora u kojemu je, navode Španjolci, bio toliko nervozan da je zaboravio uzeti sponzorsku loptu s kojom se trebao slikati. Osvrnuo se nakon toga na svoje stanje prije početka prvenstva s obzirom da se oporavljao od ozljede, bio je konstatno u kontaktu s Španjolskim nogometnim savezom:

"Kad sam se oporavio, samo sam želio ići korak po korak, igrati sve više minuta da izbornik Luis Enrique može računati na mene. Prolazili su me trnci kad je čitao popis, jer je moje ime izgovorio predzadnje, prije Ansu Fatija, ali sam nakon toga odahnuo i obuzela me neopisiva sreća."

image
KHALIL MAZRAAWI Afp

Pored Olma biti će puno igrača kojima će ovo biti prvi nastup za Španjolsku na Mundijalu, a osim već iskusnog Sergija Busquetsa, Jordija Albe, Danija Carvajala i Césara Azpilicuete, nalazi se čak devet igrača mlađih od 23 godine, pa je Dani sa svojih 24, veteran među njima.

‘‘Vrlo smo mlada ekipa, ali jako brzo rastemo. Mnogo je igrača koji su imali priliku igrati u EURU 2021. poput Pedrija, Ferrana ili Erica, igrača mlađih od 21 godine, ali koji su već igrali mnoge seniorske utakmice i sa svojim klubom na visokoj razini. Sada su tu drugi poput Yeremyja, Gavija ili Baldea, ali svi se jako dobro slažemo, to je vrlo zdrava grupa, a to pomaže dobrodošlici mladim ljudima. Predvodi nas kapetan Busquets kojeg nisam ga poznavao dok nisam došao ovdje i vidio kakav je on lider. Ne mora uopće puno pričati da bi nam dao do znanja što želi od nas."

image
JAVIER SORIANO Afp

Španjolske je novinare zanimao Olmov prvi dojam o Katru, kao i ideja da se prvenstvo po prvi put igra usred sezone:

"Svjetsko prvenstvo je Svjetsko prvenstvo, bez obzira gdje i kad se igra. Za mene i za sve to je prilika za nas igrače da se dokažemo na najvećoj pozornici", zaključio je veznjak koji je odrastao u poznatoj Barceloninoj akademiji La Masiji prije nego li je 2014. s 16 godina došao u Dinamo gdje je ostavio neizbrisivi trag prije odlaska u RB Leipzig šest godina kasnije.

Linker
04. listopad 2024 18:28