OZAN KOSE Afp
PROMAŠENA TEZA?

Dalićeva priča zvuči isforsirano. To što je FIFA napravila Modriću i Hrvatskoj, doživio je i veliki Messi!

Dalić je to doživio kao nedostatak poštovanja, no je li nužno energiju prosipati na takve teme?
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 26. studeni 2022. 15:41

Hrvatska je protiv Maroka igrala u 13 sati po lokalnom vremenu, je li taj termin toliko poremetio bioritam Vatrenih da im je isisao energiju kao što je kazao izbornik Zlatko Dalić nitko nikad neće moći dati siguran odgovor, ali kad se zna da španjolska, talijanska i engleska liga, u kojima participiraju mnogi naši glavni igrači, imaju redovne termine čak i od 12.30, to se čini isforsiranom tezom.

Primjerice, dan prije okupljanja nacionalne vrste Atalanta i Inter igrali su derbi Serie A u 12.30, u kojem su sudjelovali Pašalić i Brozović.

Logično da je bolje igrati navečer ili kasno poslijepodne, kao što će biti ogled s Kanadom u 19 sati po lokalnom vremenu, no utakmica s Marokom je završila 0:0 i nema potrebe ni u čemu, pa ni u tome, tražiti alibije. Budu li pravi, sve stignu popraviti i usmjeriti se na pobjednički put.

No, još jače odjeknula je izbornikova izjava o nedostatku poštovanja prema svjetskim doprvacima zato što su morali igrati sat nakon podneva. Lionel Messi je sedmerostruka Zlatna lopta i za rejting Svjetskog prvenstva zacijelo bi i FIFA voljela da ostane što duže u turniru, a dvostruki svjetski prvak Argentina ovdje je u Kataru među reprezentacijama s ponajviše navijača, pa su također igrali od 13 sati i, istina, izgubili od Saudijske Arabije.

Možda je to Hrvatsku i Argentinu omelo, a možda i nije, ali netko je morao od uglednih ekipa biti "žrtva" jer taj termin postoji gotovo svaki dan u prva dva kola. Kad bi to bile Francuska ili Brazil, i oni bi mogli reći "zašto baš mi?".

Dalić je to doživio kao nedostatak poštovanja, no je li nužno energiju prosipati na takve teme? Ako je FIFA iskazala manjak respekta prema Hrvatskoj i Luki Modriću, onda je i prema Argentini i Leu Messiju. Ne daj Bože da nam demonstrira nedostatak respekta u sudačkim odlukama. To bi bilo mnogo gore. Što se termina tiče, nije puno kasnije niti 16 sati, a to je uobičajeno doba za utakmice i ovdje su igrali Njemačka, Engleska...

"Mundcast SN: "Od prve minute startat će Petković, a jedan će igrač ispasti žrtva"

U današnjem Mundocastu gostovao je Krunoslav Rendulić koji je najavio okršaj Hrvatske i Kanade i dao zanimljive komentare na utakmice Engleske i SAD-a, te Irana i Walesa.

"Mundcast SN: "Od prve minute startat će Petković, a jedan će igrač ispasti žrtva" U današnjem Mundocastu gostovao je Krunoslav Rendulić koji je najavio okršaj Hrvatske i Kanade i dao zanimljive komentare na utakmice Engleske i SAD-a, te Irana i Walesa.