Marcelo Brozović protiv Saudijaca

 - Afp
STRUČNI KOMENTATOR

‘Dalić je ostvario 5 ciljeva, ali nedopustivo je da nam oni stvore tri takve šanse u svakom poluvremenu!‘

‘Brozović je bio jedan od najboljih. Sad je jasno tko će u napad, a i Oršić može u prvih 11!‘
Piše: Gradimir DjukarićObjavljeno: 16. studeni 2022. 20:59

Analizira Robert Špehar:

Čestitao bih reprezentaciji i izborniku Daliću na pobjedi. Ostvareno je pet ciljeva za koje vjerujem da ih je izbornik zacrtao uoči utakmice protiv Saudijske Arabije.

Prvi je da se pobijedi i da se s pobjedom dočeka Svjetsko prvenstvo jer to je psihološki uvijek bitno. Zatim da se pruži šansa sve većem broju igrača i da se svi aklimatiziraju na uvjete koji ih čekaju u Kataru. Treće je da se nitko ne ozlijedi pred Mundijal, a uz to su ostvarena, po meni dva vrlo bitna cilja.

Da provjerimo je li Brozović spreman, a po meni je dok je bio na terenu bio je jedan od najboljih igrača, vidjelo se da je rastrčan i željan igre što je vrlo bitan moment za nas. I peti cilj gdje izbornik traži tko će biti taj koji će započeti u vrhu napada. Mislim da je ovom prezentacijom Kramarić sada najbliži mjestu među starterima. Bio je raspoložen, zabio je, istaknuo je kandidaturu da započne protiv Maroka. Vidjela se na njemu velika želja, bilo ga je po cijelom terenu, nudio se, otvarao prostor za druge igrače...

Naravno, ne treba biti previše kritičan, ali neke stvari ne smijemo staviti pod tepih i zažmiriti na njih bez obzira što je u pitanju bila prijateljska utakmica. Nije bilo dobro, nismo bili raspoloženi, djelovali smo neuigrano. Dosta ovih igrača iz drugog plana kojima je izbornik dao šansu ostali su jako, jako dužni. Bez obzira što se pazilo da se igrači ne ozlijede i da se previše ne potroše, mislim da je Dalić sasvim drugačije zamislio ovu utakmicu i da ipak rutinskom igrom, gdje mi držimo posjed i mi tijekom 90 minuta stvaramo šanse, lakše pobijedimo.

image

Robert Špehar

VLADO KOS/CROPIX Cropix

U tome nismo uspjeli, nije bilo dobro i neprihvatljivo je, bez obzira na sve okolnosti, da nam jedna takva reprezentacija, uz svo uvažavanje Saudijske Arabije jer ipak igraju na Svjetskom prvenstvu, stvori po tri stopostotne prilike u svakom poluvremenu kroz akcije i igru, da nam s lakoćom prolaze sve linije. Da su na koncu pobjedili Saudijci, ne bi bilo nezasluženo.

Ostali smo dužni što se tiče ofenzivne igre, iako ni u defanzivi nije bilo dobro jer su nam prelagano stvarali šanse. U ofenzivi smo bili spori, premalo smo probijeli po bokovima. Traže se krila, Pašalić i Vlašić su ostali dužni iako su se trudili, a Oršić je svojim ulaskom pokazao da ima probojnost, igru jedan na jedan, tako da je on istaknuo kandidaturu da počne protiv Maroka.

Možda je i dobro da nam se dogodila takva utakmica, ipak smo pobijedili, ipak dočekujemo SP sa trijumfom, ali probleme smo vidjeli. Vidjeli smo i danas da Hrvatska može parirati svima samo ako je na sto posto i ako ginemo na terenu. Vidjeli smo i da ne možemo igrati bez nekih važnih igrača. Ova utakmica mora poslužiti u psihološkom smislu, da se od prve sekunde SP-a igrači moraju bacati glavom na kopačku, a onda možemo sa svima.

Ali nema razloga za zabrinutost, ponavljam kako ne treba biti previše kritičan, jer ipak se ostvarila pobjeda i svi zacrtani ciljevi.

Linker
05. svibanj 2024 20:56