Nenad Bjelica

 MARKO MRKONJIC Cropix
U UŽEM IZBORU

Bjelica preuzima momčad koju je sa SP-a izbacila Francuska!? Konkurenti Ranieri, Martinez, Ševčenko...

U Kataru su prošli skupinu, ali baš nikog nisu impresionirali. Izbornik je stoga otpušten...
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 22. prosinac 2022. 13:11

Czeslaw Michniewicz završio je svoj izbornički mandat u reprezentaciji Poljske, sada su to i službene informacije koje su se posljednjih sati pojavile u poljskim medijima. Točnije, Poljski nogometni savez objavio je to putem svojih službenih kanala.

Jedan od kandidata za njegovog nasljednika je i hrvatski stručnjak Nenad Bjelica, bivši trener Osijeka i Dinama koji ima iskustva u poljskom klupskom nogometu.

Michniewicz je ispunio cilj koji je pred njega bio postavljen prije Svjetskog prvenstva u Kataru, prošao je skupinu. Međutim, način na koji je to učinio nikoga nije impresionirao.

Izbornik je s poljskim Savezom imao dogovor o produljenju mandata u slučaju ispunjenja cilja, ali izgleda da su mu presudili defenzivni stil nogometa i loša atmosfera u reprezentaciji.

Michniewiczu nije pomogao ni odnos s novinarima koji nije bio na najvišoj razini, a da se teško nosi s primjedbama na svoj račun, pokazao je i blokiranjem svojih kritičara na Twitteru.

Poljski savez oglasio se, dakle, priopćenjem u kojem se navodi kako ugovor s Michniewiczem nije produljen. Kako istječe s krajem ove godine, jasno je da se traži njegov nasljednik.

Nenad Bjelica jedan je od kandidata. Trenutačno je bez posla, a dokazao se na više klupskih adresa, no još nije imao prilike raditi izbornički posao.

Bjelica bi, pod uvjetom da je uopće zainteresiran za posao, mogao imati žestoku konkurenciju. Poljski mediji izvijestili su kako se među kandidatima nalaze i Roberto Martinez, Paulo Bento, Claudio Ranieri, Andrij Ševčenko, Maciej Skorża te Jan Urban.

Linker
05. svibanj 2024 03:04