Sporna proslava Xherdana Shaqirija na SP-u u Rusiji

 Kommersant Photo Agency/Ddp Usa/Profimedia
SPREMA SE OSVETA

Bivša zvijezda Srbije: Nokautirao bih Xhaku ili Shaqirija da sam na terenu, očekujte grubu utakmicu!

‘Događaji iz Rusije ne smiju se zaboraviti. Postoji izreka: Uvijek se srećeš dvaput u životu...‘
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 30. studeni 2022. 12:42

Zdravko Kuzmanović bivši je reprezentativac Srbije, koji je rođen i odrastao u Švicarskoj. čak je i igrao za mladu reprezentaciju Švicarske, ali kasnije je izabrao Srbiju za koju je nastupio 50 puta te zabio šest golova. Neki švicarski mediji stoga su baš njega odabrali kao sugovornika za najavu novog okršaja između Srbije i Švicarske koji se igra u petak u 20 sati.

"U Srbiji vjeruju da ćemo proći skupinu. Na kraju krajeva, imamo jako dobru momčad", rekao je Kuzmanović, koji se potom okrenuo onoj poznatoj utakmici sa SP-a u Rusiji u kojoj je Švicarska pobijedila Srbiju 2:1. Tu su pobjedu posebno obilježili Granit Xhaka i Xherdan Shaqiri, švicarski reprezentativci albanskih korijena. Obojica su golova proslavili pokazujući dvoglavog orla.

"Te su geste bile sramotne. Morate razdvojiti sport i politiku, a oni to nisu napravili. Da i dalje igram za Srbiju, nokautirao bih Xhaku ili Shaqirija", poručio je Kuzmanović, pa dodao: "Te 2018. sto provokacija prvo je došlo od Švicaraca. Pokazivanje dvoglavog orla nije došlo kao plod emocija, već je bilo planirano. Događaji u Rusiji ne smiju se zaboraviti. Ako provociraš, moraš biti spreman da će se stvari na terenu zakuhati. Postoji lijepa izreka: ‘Uvijek se srećeš dvaput u životu‘".

Zbog toga Kuzmanović ne odbacuje mogućnost malo grublje igre Srbije.

"Da sam ja i dalje igrač, sigurno bih igrao tako. Nadam se da će ostati mirni, ali svi igrači će biti pripremljeni kako treba. Bit će to nevjerojatno emotivna i sjajna utakmica. Mislim da je momci koji su igrali 2018. neće shvatiti olako. Nešto su zapamtili".

Švicarce je zanimalo zašto je Kuzmanović odabrao Srbiju, umjesto zemlje u kojoj je rođen.

"Poslušao sam svoje srce, jer sam želio igrati za svoju zemlju. Sjajno su me primili u Srbiji. Na kraju je to bila dobra odluka. Nažalost, nikad nisam igrao protiv Švicarske, to bi sigurno bilo emotivno", rekao je Kuzmanović.

Švicarski novinar pitao je Kuzmanovića i što misli o tome zašto Novaka Đokovića toliko kritiziraju u svijetu, pa i u Švicarskoj.

"Zašto što je najbolji na svijetu. To je normalno. Svako tko je broj jedan je omražen. Svi žele propast Cristiana Ronalda, isto i za Lionela Messija. Đoković će igrati još nekoliko godina i vjerojatno postaviti rekord po broju Grand Slamova."


"Gvardiol je igrač za Real, Perez je zakasnio jer ga je već trebao kupiti". Tim je riječima Krunoslav Rendulić komentirao činjenicu da bi Chelsea već nakon SP-a mogao dovesti stopera iz Leipziga. Tko bi još od Vatrenih mogao imati ponude nakon Katara, je li među njima i Livaja te smije li njega Hajduk prodati saznajte u našem Mundocastu:

Linker
18. travanj 2024 15:00