Roberto Martinez vjeruje u pobjedu protiv Hrvatske

 JACK GUEZ Afp
RIJEŠILI PROBLEME

Belgijski izbornik uoči Vatrenih: ‘Nevjerojatno je što nam se događa! Žrtve smo tračeva i fake newsa‘

Na belgijskoj konferenciji za medije pojavili su se Roberto Martinez i Timothy Castagne
Piše: SnObjavljeno: 30. studeni 2022. 12:46

Belgija i Hrvatska će u četvrtak od 16 sati odlučivati o tome tko će ići u osminu finala Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru. Na konferenciji za medije su se uoči susreta s Vatrenima pojavili izbornik Roberto Martinez i Timothy Castagne. Castagne se osvrnuo na informacije da u svlačionici vlada kaos.

"Imali smo dobru raspravu u ponedjeljak. Bilo je važno obaviti taj razgovor, no ne bih to nazvao kriznim sastankom. Već ste na treningu mogli vidjeti da je sve bolje. Sutra ćemo dati sve za sebe i za našu zemlju. Borit ćemo se jedan za drugoga i uvjeren sam da ćemo pobijediti. Vjerujem da imamo kvalitetu", rekao je Castagne pa dodao:

"Nismo mi bili u tako dubokoj rupi kao što mislite. Sve te događaje nakon utakmice je napuhao vanjski svijet. Bilo je dosta kritika na naš račun i želimo se tome suprotstaviti na terenu. Možda smo jednostavno previše bili zauzeti negativnim stvarima zbog kojih smo izgubili samopouzdanje. U svakom slučaju, sada je nestalo puno nedoumica."

Castagne smatra da su Belgijanci u prvim susretima bili preoprezni.

"U prve dvije utakmice smo previše igrali tako da ne izgubimo i zato smo sada u problemima. Protiv Hrvatske na utakmicu idemo s mišlju da ćemo pobijediti", rekao je Castagne.

Nakon njega, novinarima se obratio i izbornik Roberto Martinez.

"Dopustili smo da nas malo previše vode lažne vijesti i kritike vanjskog svijeta. Zapanjujće je vidjeti kako se neki mediji u Belgiji priključuju valu lažnih vijesti. Čini se da je njihov lov na tračeve važniji od mira. Sada moramo gledati sebe i ne slušati previše buku koja dolazi izvan kampa", rekao je Martinez.

Izbornik Belgije se osvrnuo i na Romelua Lukakua koji bi se trebao baš protiv Hrvatske vratiti potpuno oporavljen od ozljede.

"Lukaku je važan za nas, posebno sada kada smo u ovoj zoni istine. Kada on igra na poziciji napadača, momčad može igrati jako direktan nogomet. On je lider u našoj ekipi."

Novinari su ga pitali i od kuda priča o problemima u reprezentaciji, odnosno tko je bio ‘krtica‘.

"Ne znam odakle ta priča, no kao novinar ne bih ulazio u to. Radije bih podržao svoju zemlju nego je rušio. Osoba koja je pustila ovu lažnu poruku u javnost je gledala samo svoju korist. Bio je to briljantan potez u tom kontekstu, ali i ozbiljan autogol za državu", rekao je Martinez pa dodao:

"Jasno je da nismo postigli rezultate koje smo zamišljali na početku. Ovo su trenuci iz kojih možemo izaći jači kao ekipa. Moramo zgrabiti svoju drugu priliku s obje ruke. Imali smo samo pet dana da se pripremimo za ovaj turnir i to je proces koji još uvijek traje. Zapravo, nisam vidio niti jednu ekipu koja je potpuno spremna."


"Gvardiol je igrač za Real, Perez je zakasnio jer ga je već trebao kupiti". Tim je riječima Krunoslav Rendulić komentirao činjenicu da bi Chelsea već nakon SP-a mogao dovesti stopera iz Leipziga. Tko bi još od Vatrenih mogao imati ponude nakon Katara, je li među njima i Livaja te smije li njega Hajduk prodati saznajte u našem Mundocastu:

Linker
30. travanj 2024 17:39