Hans-Dieter Flick 

 GLYN KIRK Afp
OBRAČUN POZNATIH LICA

‘Apsolutna besmislica!‘ Njemački izbornik žestoko odgovorio nekadašnjem reprezentativcu

‘Stvarno sam razočaran i šokiran kako je sve prošlo‘, rekao je Schweinsteiger uz kritike prema igračima
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 02. prosinac 2022. 08:43

Njemačka je na drugom uzastopnom Svjetskom prvenstvu svoj nastup završila u skupini. Nije uspjela proći u osminu finala prije četiri godine u Rusiji, a isto joj se dogodilo i u Kataru.

Elf je u posljednjoj utakmici u skupini E svladao Kostariku rezultatom 4:2, ali to nije bilo dovoljno za osvajanje drugog mjesta jer je Japan iznenadio Španjolsku i s pobjedom od 2:1 prošao u eliminacijsku fazu turnira.

Neuspjeh njemačke reprezentacije komentirao je na ARD-u njen bivši član Bastian Schweinsteiger, osvajač Svjetskog prvenstva u Brazilu 2014. godine. Zanimljivo, ‘Schweini‘ je stao u obranu izbornika Hansija Flicka, a na njegovoj meti našli su se igrači.

- Hansi nije toliko pogriješio, odgovornost je na igračima. Stvarno sam razočaran i šokiran kako je sve prošlo. Ovaj nastup nije bio dovoljan. Pozvali smo suparnika. Ključni problem je to što često pozivamo suparnika – analizirao je Schweinsteiger.

Međutim, njemački izbornik nije prihvatio njegovu ‘zaštitu‘, te je odbacio primjedbe bivšeg reprezentativca kao ‘apsolutnu besmislicu‘.

- Ne zanimaju me druge momčadi jer sve ovisi o nama. Ako pogledate utakmice i broj golova, krivi smo mi. Uvjeren sam da smo imali mogućnosti i šanse za pobjedu protiv Španjolske, ali morate iskoristiti te šanse. Tada bi bila druga situacija za nas – izjavio je Hansi Flick.

Nijemci u posljednjem kolu više nisu ovisili sami o sebi. Protiv Kostarike su vodili na poluvremenu, pa je suparnik u nastavku preokrenuo na 2:1, da bi Elf ipak smogao snage za novi preokret i pobjedu od 4:2 koja u konačnici nije bila dovoljna za nešto više od časnog oproštaja.

- Postoji toliko mnogo razloga za naše ispadanje, ali ja ne tražim izgovore. Nismo imali puno vremena za trening, ali nije sve do toga. Danas smo ispunili svoju obvezu i s travnjaka otišli s pobjedom, ali rezultat je mogao biti i bolji – podvukao je Flick.

Schweinsteiger zaključuje:

- Razočaran sam i šokiran kako je ovo danas prošlo. Reprezentacija je napravila premalo.

Njegov bivši reprezentativni suigrač Sami Khedira također nije krio svoje osjećaje.

- Razočaran sam. Bio sam optimističan, to priznajem. Ali šokiran sam. Nogomet nije samo igra, već i mentalitet i stav – naglasio je bivši njemački veznjak.

Njemačka će javnost od svojih nogometaša očekivati znatno bolje izdanje na sljedećem velikom natjecanju, a to je Europsko prvenstvo 2024. kojem će biti domaćin.

Linker
25. travanj 2024 04:17