OSIJEK - HAJDUK 1:0

ŠOK ZA BIJELE Novaković u 91. minuti zabio za pobjedu Osijeka u Gradskom vrtu!

Piše: Darko RužićObjavljeno: 31. kolovoz 2013. 20:48

Hajduk je u utakmicu ušao kao favorit. Zaprijetio je dva puta u prve dvije minute neshvatljivo smušenoj obrani Osijeka, a onda se u prvih 45 minuta sve okrenulo na stranu domaćina. Hrabro srce kojim su ušli u igru nosilo ih je u valovima ka kaznenom prostoru Splićana. Visoko je trener Davor Rupnik potjerao svoje Bijelo-plave, a oni su pošteno stisnuli i srednji red Hajduka, pa i njegovu obranu.

Malo je nedostajalo, i sreće i preciznosti, pa da se mreža gostiju zatrese. Vitaić je pogodio vratnicu lijepim udarcem, Kalinić zaustavio opasnost ispred Šorše, Lulić je naciljao donji desni kut ali nedostatno precizno, Pongračić odapeo kao iz topa, a lopta prohujala preko grede. Hajduk je opasno živio. Iako, imao je i on prigoda. Jednom je opasnost pred svojom mrežom nakon Andrijaševićeva udarca spriječio J. Mišić, a Maglica je u 34. minuti od svih imao najizgledniju situaciju za pogodak. No njegov pokušaj lob-udarca nakon što su se našli oči u oči vratar Mikulić je zaustavio.

Oba su trenera Davor Rupnik i Igor Tudor temperamentno vodila svoje momčadi. Razvidno su i jedan i drugi žarko željeli osvojiti bodove u ovom susretu. Imali su zasigurno i obojica razrađene taktičke planove i ideje, ali u igri je presudnije od svega bilo ono što su činili njihovi učenici. Hajduk je djelovao pomalo iznenađen silnom jurnjavom domaćih igrača; a što je drugo mogao i očekivati od momčadi kojoj na tablici gori pod petama i koja bez obzira na velik bodovni odmak od njega, koji je visoko plasiran, ni na trenutak nije djelovala uplašeno, a u igri ni najmanje podređeno. Čak štoviše su Bijelo-plavi igrali vjerojatno i svoju najbolju utakmicu u dosadašnjem dijelu prvenstva.

Provocirali su sreću, jer ona i inače prati hrabre. Ali što god dobroga učinili, nedostajalo je samo ono najvažnije, pogodak u protivničkoj mreži. Za nadmetanje s momčadi kvalitete Hajduka, sve je to bilo dovoljno za pljesak, za iznuđivanje i dodatne podrške navijača s tribina, ali nosilo je u sebi i onu tradicionalnu opasnost da momčad koja ne iskoristi svoje prigode gubi bodove.

Ritam igre bio je jak, obje su momčadi koristile svaku akciju ne bi li došle do njezina završetka u kaznenom prostoru protivnika. Međutim što se igra primicala kraju i svježine u nogama bilo manje, i kvaliteta igre gubila je na vrijednosti. A onda kada su svi već očekivali kraj, kada su i jedni i drugi bili pomireni s podjelom bodova, Osijek je dobio nagradu za sve u ovoj utakmici uloženo. Novaković je ubacio loptu u mrežu i donio prvoligašu s Drave vrijednu pobjedu. Hajduk, on je u Gradskom vrtu razočarao.

OSIJEK - HAJDUK 1:0 (Novaković 91')

OSIJEK: Mikulić - Novaković, Šimunec, Pušić, Barišić, Vitaić, J. Mišić, Šorša, Lulić (Mišić 70'), Pongračić (Ljubojević 75'), J. Barišić (Dugandžić 89')

HAJDUK: Kalinić - Lučić, Jonjić, Milović, Jozinović - Sušić, Bradarić, Andrijašević (Pašalić 81')- Bencun (Mujan 46'), Maglica, Kouassi (Maloku 65')

OSIJEK - HAJDUK 1:0 (Novaković 91')

KRAJ UTAKMICE

GOOL 91. minuta - Novaković je nakon jenog centaršuta i velike zbrke u šesnaestercu, bio najspretniji, stigao do lopte i poslao ju mrežu Hajduka za vodstvo Osijeka

83. minuta - Mujan je pucao s dvadesetak metara, ali Mikulić je još jednom siguran

70. minuta - Maloku je pucao iz voleja, ali njegov udarac se na kraju pretvorio u pokušaj loba koji brani Mikulić

65. minuta - Maloku je opalio s dvadesetak metara ali udrac brani Mikulić

60. minuta - Novaković je pucao glavom s pet metara, ali Kalinić paradom brani njegov udarac

51. minuta - Andrijašević je nakon odličnog solo prodora gurnuo loptu u prostor za Mujana, ali Mikulić istrčao na vrijeme i pokupio loptu ispred napadača

KRAJ PRVOG POLUVREMENU

34. minuta - Maglica je izbio sam pred Mikulića, ali ovaj ga je malo pričekao i lagano obranio njegov pokušaj loba

31. minuta - Pogrančić je opalio iz voleja s desetak metara, ali lopta je otišla visoko iznad grede

19. minuta - Andrijašević je pokušao iz slobodnog udarca s nekih 18 metara, ali Mikulić brani

17- minuta - Lulić se izborio za udarac s ruba šesnaesterca, ali lopta je otišla pored desne vratnice

15. minuta - Šorša je slomio Lučića na lijevoj strani, a potom uputio udarac s desetak metara iskosa, ali Kalinić brani njegov udarac! Najbolja prilika za Osijek

9. minuta - Mišić je pucao s tridesetak metara, ali Kalinić brani njegov pokušaj

7. minuta - Vitaić je opalio s dvadesetak metara i pogodio vratnicu Hajdukova gola

3. miuta - Andrijašević je pucao s ruba kaznenog prostora ali lopta je otišla pored gola

1. minuta - Utakmica je počela!

Linker
19. rujan 2024 15:09