TUŽNI NIZOZEMCI

Sneijder: 'Zaslužili smo više! K vragu i nogomet'; Robben: 'Ne zanima me bronca'

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 10. srpanj 2014. 11:06

Nogometna reprezentacija Argentine plasirala se u finale Svjetskog prvenstva u Brazilu nakon što je u polufinalu u Sao Paulu boljim izvođenjem 11-eraca sa 4-2 (0-0, 0-0) svladala Nizozemsku.

Nakon 120 minuta igre na Areni Corinthians nije bilo pogodaka, a u junaka je izrastao argentinski vratar Sergio Romero koji je u raspucavanju s bijele točke obranio udarce Vlaara i Sneijdera, dok su svi argentinski izvođači bili sigurni.

Wesley Sneijder je bio očajan. Nizozemskoj TV je izjavio nakon susreta:

- Mislim da smo zaslužili više. K vragu i nogomet, kada na terenu postoji samo jedna momčad koja želi penale, a to su bili oni. Bilo je teško igrati, nismo bili daleko, ali za bolje je trebalo bolje pucati penale nego što smo mi učinili.

Javier Mascherano je pišu Argentinci počastio svojom igrom Messija da bi vidjeli finale.

- Pobijedilo je samo veliko srce i malo sreće na kraju. To je odmah mogu reći i recept za finale. Odigrali smo veliku utakmicu, zatvorili Robbena i to je bio ključ našeg uspjeha. Sada želimo naslov – rekao je briljantni Barcin razarač, Argentinin 'el capitano' nakon susreta.

Stefan de Vrij odlični mladi stoper Nizozemaca je zaključio najpoštenije.

- Ovaj nogomet nije zaslužio pobjednika, ali tako je kako je, danas smo mi bili na krivoj strani. Nadam se da ćemo pobjedom protiv Brazila ipak zadovoljniji otići kući.

- Argentina nije zaslužila pobjedu. Nije imala nijednu pravu priliku. Finale? Njemačka je pokazala koliko je jaka, tamo imam mnogo prijatelja i iskreno se nadam da će "elf" postati novi svjetski prvak – rekao je Robben koji se ne veseli utakmici za treće mjesto.

- Iskreno, to nije trofej koji me zanima. No jako sam ponosan na ovu reprezentaciju. Biti u polufinalu Svjetskog prvenstva je velika stvar i ne smijemo nikoga kriviti za današnji poraz. Svi smo odradili sjajan posao – zaključio je Robben.

Linker
21. rujan 2024 16:08