POJAČANJE U RIJECI

Slovenac Jogan stigao na Kantridu, Saudijci tvrde da Anasa želi Tottenham!

Piše: Daniel VukušićObjavljeno: 04. siječanj 2013. 13:38

Kapital u ishodištu kojeg je poslovna sposobnost imućnog Talijana Gabrielea Volpija. Najava suradnje s klubovima Serie A i to, najkonkretnije, s najtrofejnijim - Juventusom. Iz čisto geografskog rakursa posve logična riječka sprega s Italijom (i Slovenijom) jučer je nogometno konkretizirana.

Iz slovenskog kluba Gorica Rijeci je došao, a zapravo iz talijanskog kluba Hellas Verona na šest mjeseci posuđen, 21-godišnji slovenski napadač - Kris Jogan. Ime koje ne zvoni, ali na Kantridi se nadaju kako bi upravo u bijelom riječkom dresu moglo postati poznato.

- Imamo dobre napadače no trebao nam je još jedan igrač koji će do kraja popuniti taj dio momčadi i našli smo ga upravo u Krisu Joganu - objašnjavao je sportski direktor Srećko Juričić koji je prije nekoliko tjedana (18. prosinca prošle godine) bio na San Siru kad je Verona kod Intera gostovala u okviru osmine finala talijanskog Kupa.

- Kris će svojim igračkim karakteristikama na pravi način dodatno zaoštriti konkurenciju u Rijekinom napadu. Dolazi na šest mjeseci posudbe, ali onda u dogovoru s našim prijateljima iz Verone možemo ići i na njegov duži boravak na Kantridi. Dosad se o suradnji s talijanskim klubovima samo pričalo, a sada smo, eto, napravili i prvi konkretan korak koji je plod odlične suradnje između Rijeke i Verone.

Verona se često spominjala jer Jogan je pod ugovorom s tim talijanskim drugoligašem, ali za iskustvo igranja u Serie B ne treba ga ni pitati.

- Verona me kupila od Gorice no i ostavila da igram u svom matičnom klubu tako da zasad nemam ni minute na talijanskim travnjacima - pričao je Jogan pa se i predstavio riječkim navijačima.

- O svojim manama neću, a mislim kako su mi vrline skok-igra, tehnika, precizan šut, zadnji pas i osjećaj za gol. Naravno, u svakom of tih segmenata imam još velike margine za poboljšanje i želim naporno raditi kako bi ih iskoristio. No najvažnije je da sam tu, u Rijeci, u velikom klubu. Biti igrač kluba s Kantride... To je nešto što ispunjava ponosom i što je nedvojbeni korak naprijed u karijeri, golema prigoda za dokazivanje. Mogu obećati kako ću dati sve od sebe kako bih se nametnuo, igrao i pomogao Rijeci. Jesenas sam u Gorici igrao klasičnu prvu špicu, ali ranije vrlo često i tzv. drugog napadača. Svjestan sam da je konkurencija na tim pozicijama iznimna no... Ovo je Kantrida. Na svakom je mjestu konkurencija takva. Zato je ovo Rijeka, zato je ovo veliki klub i jaka momčad - zaključio je mladi Slovenac.

Anas i Tottenham? Ne djeluje mi baš realno

Joganu svaka čast, ali Jogan je (zasad) - prinova. Primorce, a i ostatak lige, daleko najviše zanima što ima novoga sa mlađim Sharbinijem, kad će i hoće li uopće Anas opet na Kantridu?

- Nemam vam apsolutno nikakvih novosti za priopćiti kad je Anas Sharbini u pitanju - govorio je jučer Juričić.

- Ništa se nije promijenilo od kad smo prvi put izašli u javnost. Mi smo svoje sa igračem obavili i sad čekamo da on razriješi svoje s Al Ittihadom, a kada bi to moglo biti... Nadam se što ranije, ali zaista ne mogu ni pretpostaviti kad će se dogoditi.

Saudijske novine spominju mogućnost Anasovog odlaska u - Tottenham?! Kako je to moguće kad nema dovoljan broj utakmica za reprezentaciju pa, sukladno tome, ne može dobiti ni radnu dozvolu?

- O toj priči znam koliko i svi drugi. Iz tih nekoliko novinskih redaka. No, iskreno... Koliko je god u nogometu sve moguće meni kombinacija “Anas u Tottenhamu” ipak djeluje nerealno! - rekao je Rijekin sportski direktor.

Linker
22. rujan 2024 15:32