facebook/Sammir official
DINAMOVA SNJEŽNA BAJKA

Slavlje u modroj svlačionici: 'Ako je sve ovo bila škola, sada je vrijeme za fakultet!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. prosinac 2012. 10:09

Prvo su u znak slavlja stigle pizze, njih točno 30, a nedugo nakon toga iz svlačionice je krenula pjesma koja tako dobro znamo, a koju tako dugo nismo čuli: Nebo se plavi, bijeli se Zagreb grad... Ozareni dinamovci isijaviali su srećom, ali prvenstveno satisfakcijom.

Breme eventualnog ponavljanja Anderlechtovog rekorda bilo je strašno teško, što se usotalom i vidjelo po slavlju nakon što je Ivan Krstanović donio veliki modri bod. Šestorica dinamovaca u svojim su izlaganjima izrekli svaki po jednu rečenicu, koja je fantstično točno pogađala srž njihovih razmišljanja. Ovako je to izgovorilo modro tkivo, koje je odalo stav,. ali i dojam cijele svlačionice.

Josip Šimunić:

- Drago mi je prvenstveno jer su nas mnogi otpisali.

Arijan Ademi:

- Živjeli smo za ovo!

Šime Vrsaljko:

- Ako je sve ovo bila škola, sada je vrijeme za fakultet.

Ivan Kelava:

- Sveti Nikola nas je posjetio.

Domagoj Vida:

- Ovaj je bod i za trenera Čačića.

U međuvremenu su modri momci još govorili o svemum, prvenstveno o teškim trenucima kada sub uigrali dobro, a opet su krajem poluvremena pali u taj grozni ambis rezultatskog deficiteta.

- Bolje da vam ne kažem što sam sve govorio prema putu u svlačionicu, trebala bi žestoka cenzura - otkrivao nam je Domagoj Vida dok se kapetan Kelava i pohvalio:

- Održao sam im motivacijski govor. Koji? Neka to ostane u svlačionici, ali očito i nije bio tako loš...

Mateo Kovačić pričao je da je trener Jurčić bio uvjeren u pobjedu, ali da niti s ovim bodom vjerojatno nije nezadovoljan, dok je Arijan Ademi, bez obzira što je znao da Krstanović ne samo u utakmicama već i na treninzima ne promašuje penale, morao orenuti glavu zbog silne nervoze i straham, ali u konačnici dinamovci su se napokon mogli otpustiti i proslaviti. Mnogi će reći da to što slave i nije tako veliko, ali trebali bi znati da je sinoć bilo dovoljno.

- Penal je kao prvo bio čist, a čim sam pao pokazao sam suigračima na sebe. Uzeo sam loptu, jer sam bio siguran,. sto posto uvjeren da ga ne mogu promašiti. Silno mi je drago zbog njega, iako mi je i pomalo žao jer ova je Liga prvaka, i mi u njoj, pokazala da zaslužujemo mnogo više od utješnog gola i boda u sudačkoj nadoknadi vremena šeste, posljednje utakmice - otrkio je ponosni strijelac Krstanović, kojeg prošle sezone u Ligi prvaka Jurčić ni sekundu nije šmekao, a ove mu je stasiti Popo donio bod koji će ipak bitno promijeniti blagdansku atmosferu oko kluba.

Linker
22. rujan 2024 04:34