KUP HRVATSKE

Slaven Belupo - Inter 2:1 - Nestorovski vratio nadu gostima u 81. minuti

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 27. studeni 2013. 23:46

Slaven Belupo ostvario je pobjedu protiv drugoligaša Intera iz Zaprešića u prvoj utakmici četvrtfinala Hrvatskog nogometnog kupa. Dugo su domaći imali veliku prednost od 2:0, no pogodak kojeg su u završnici postigli Zaprešićani ostavio im je nadu za uzvrat koji je na rasporedu sljedeće srijede.

Šestoricu novih igrača uveo je u momčad Slavenov trener Mladen Frančić, od postave koja je istrčala protiv Zadra ostali su Pelin, Grgić, Edson, Crepulja i Delić, a po prvi put nakon oporavka od ozljeda zaigrali su Glavica i Novinić. Gosti su stigli u najjačem sastavu, s oporavljenim Nestorovskim u vrhu napada. Igralo se po teškom terenu i temperaturi oko nule, nije bilo lako igračima, a ni onim najvjernijim navijačima koji su se smrzavali na tribini.

Od početka je domaćin nastojao napadačkom igrom ostvariti prednost, a lijep je bio pokušaj “škarica” Edsona u 7. minuti, no lopta je otišla iznad grede. Gosti su u otvaranju zaprijetili dvaput preko Blaževića i Nestorovskog, prvi je udarac obranio Pelin, kod drugog nije bilo potrebe za intervencijom.

Vodstvo je Farmaceutima donio raspoloženi 20-godišnji veznjak Ljuban Crepulja, koji je oduzeo loptu na sredini terena, s lakoćom se između suparničkih igrača prošetao do kaznenog prostora i onda s njegova ruba preciznim udarcem matirao Radoševića. Lijepu su akciju u 29. minuti izveli Delić i Crepulja, no udarac Glavice bio je preslab.

U završnici su domaći opet pritisnuli i iz prekida povećali vodstvo. Udarac Edsona glavom nakon kornera obranio je Radošević, pa je iz kuta opet ubacio Filipović, a Edson je glavom prenio loptu na drugu vratnicu do Mateasa Delića, koji je također glavom iz blizine pogodio za 2:0.

Odličnu priliku za treći pogodak imao je Glavica u 62. minuti, ali je s pet metara tukao iznad grede, a u 70. dobru situaciju nije iskoristio ni indisponirani Roskam. I onda je stigla kazna.

Ilija Nestorovski ušao je iza leđa Slavenove obrane i krenuo sam prema Pelinu. Koprivnički vratar obranio je njegov prvi pokušaj, no iz odbijanca je makedonski napadač pogodio praznu mrežu i smanjio na 2:1. Domaći su tražili zaleđe, ali suci nisu reagirali.

S. BELUPO - INTER 2:1

STRIJELCI: 1:0 - Crepulja (24), 2:0 - Delić (38), 2:1 - Nestorovski (81).

Sudac: Ivo Krečak (Šibenik)

SLAVEN BELUPO (4-2-3-1): Pelin 6,5 - Purić 6, Grgić 6,5, Edson 6, Filipović 6,5 - Roskam 5 (od 84. Ozobić -), Gregurina 6 - Delić 7, Crepulja 7, Glavica 6 (od 71. Glavina -) - Novinić 6 (od 46. Vugrinec 6). TRENER: Mladen Frančić 6,5.

INTER ZAPREŠIĆ (4-1-4-1): Radošević 5,5 - Maruna 5,5, Ćosić 6, Rogač 5 (od 46. Cvrk 6), Maras 6 - Vujcic 6 - Medak Filipović 6, Blažević 6, Milutinović 5,5 (od 80. Mario Šimić -), Marko Šimić 5 (od 46. Čeliković 6) - Nestorovski 7. TRENER: Damir Mužek 6.

Linker
22. rujan 2024 07:40