Davor Zunic / CROPIX
PRVA LIGA

Slaven Belupo dva puta vodio na Kantridi, Leon Benko s dva gola izvukao remi

Piše: Daniel VukušićObjavljeno: 01. prosinac 2013. 22:33

Luda je bila završnica oba poluvremena na Kantridi! Maleš je u 64. minuti sa 16 metara glavom vratio loptu prema svojoj obrani, a zapravo poslao idealan for Nikoli Raku, koji je zdesna utrčao pred Vargića pa sa desetak metara zakucao loptu iza nemoćnog vratara Bijelih za 1:2. Kada se Rijeka već opasno približavala prvom ovosezonskom porazu Leon Benko je iskoristio sjajan ubačaj Anasa Sharbinija s lijeve strane i u 84. minuti dao svoj 12. HNL-gol , drugi na večerašnjoj utakmici i spriječio pad Kantride. Konačnih - 2:2! Svoj potpisani dres na kraju je Benko dao malom Nikoli iz Zagreba za rođendan.

Sve zanimljivo što se vidjelo u prvom poluvremenu, uključujući oba pogotka, komprimirano je u posljednjih 15 minuta. Poslije pola sata uspavanke Kramarić s lijeve strane ubacuje na gostujući peterac, Benko se baca unatrag i iz vrlo teške pozicije sjajno tuče u desni kut, ali ex-Riječanin Pelin vrhunski brani. Nakon Belupova kornera u 31. minuti lopta dolazi do Marina Matoša, koji oštro tuče sa 19 metara, domaći blok skreće udarac, Vargić je na krivoj nozi, a lopta u njegovoj mreži. U tijeku je 31. minuta i 0:1! Kojih pet minuta kasnije Kantridom grme zvižduci na račun domaćih nogometaša, koji su i jalovi i nedovoljno odlučni. Čak pomalo pogubljeni... U 39. minuti Marić iz čista mira predaje loptu Matošu, koji sa 15 metara trese gredu. Na rubu je žestoko izlijevanje navijačke gorčine, ali stvar već u 41-oj smiruje tercet Tomečak-Alispahić-Benko. Tomečakov ubačaj zdesna, Alispahićeva glavom spuštena lopta na peterac gdje Benko, također glavom postiže svoj jedanaesti ovosezonski prvoligaški gol za 1:1!

Promatrajući sve što se do tog pogotka događalo na travnjaku Rijeka je izjednačila “ni kriva, ni dužna”, a samo dvije minute kasnije mogla je i povesti da Kvržić s desne strane nije kasnio u asistenciji Benku potpuno samom pred Pelinom, pa su Farmaceuti uspjeli spriječiti ubačaj za bijelo vodstvo. Pola sata bez sadržaja, a onda čak lagano vatrometno za odlazak na poluvrijeme uz pljesak publike i u rezultatskoj ravnoteži - 1:1.

U nastavak Rijeka ulazio znatno odlučnije pa idu aplauzi Tomečaku čiji je sjajan centaršut Benko nehotice s glave skinuo daleko bolje postavljenom Kramariću i gostujućem igraču koji je krenuo na zagrijavanje - Davoru Vugrincu. Vuga je, naravno, bio i ostat će jedan od ljubimaca svih riječkih navijača, koji mu ne zaboravljaju maestralnu 2005/2006. u dresu s Rijekinim grbom. Bolji se nogomet igrao u drugome dijelu. U 59. minuti Kramarić se minijaturom oslobodio čuvara pa sa 16 metara pucao koji milimetar pored desne Pelinove vratnice. Pet minuta kasnije Belupo je opet poveo Rakovim golom. Poduzetni, ali nedovoljno precizni Kramarić pokušava u 71. minuti, a odlični Pelin ide u paradu i vadi loptu iz svojih desnih rašlji. Benko u 77. minuti ne pogađa s dva-tri metra, ali je zabio glavom sedam minuta kasnije za konačnih 2:2.

Do kraja, bijeli se pritisak na koprivničku obranu razbijao u zid sjajnog Tomislava Pelina. Benko i Pelin spasili su svoje momčadi od poraza, dogodio se remi s kojim su sa travnjaka znatno zadovoljniji odšetali gosti. U srijedu Rijeka - H. dragovoljac, drugi put.

Rijeka - Slaven Belupo 2-2 (Benko 40, 84/Matoš 31, Rak 64)

Rijeka (4-4-2): Vargić - Tomečak, Knežević, Marić, Bertoša - Kvržić, Maleš, Močinić, Alispahić - Kramarić, Benko. Trener: Matjaž Kek.

Sl.Belupo (4-3-2-1): Pelin - Pranjić, Fuštar, Bagarić, Edson - Crepulja, Brlek Čanađija - Delić, Rak - Matoš. Trener: Mladen Frančić.

Linker
22. rujan 2024 13:42