'BIJELI NISU BEZ ŠANSI'

Skoko šest mjeseci igrao u Stokeu: Hajdukovce čekaju žestoki navijači na Britanniji!

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 16. srpanj 2011. 17:32

Prije pet godina Josip Skoko šest mjeseci je nosio dres Stokea. Bio je igrač Wigana na posudbi u tadašnjem drugoligašu smještenom u gradu udaljenom sat vremena vožnje od Manchestera.

- Puno se promijenio Stoke od tog vremena - kazao nam je Skoko koji se trenutno nalazi na odmoru u Splitu.

- Ali jedna je konstanta ostala, a to su žestoki navijači. Stoke možda nema prepoznatljivu kvalitetu, ali ima navijače koji su među najžešćima u Engleskoj.

Kako se Hajduk mora suprotstaviti Stokeu upitali smo Skoku koji je tijekom godina igranja u Engleskoj naučio i dobro spoznao mentalitet Premiershipa.

- Stoke je upravo tipična engleska momčad koja igru bazira na odličnoj tjelesnoj pripremi. Ali baš zbog toga Hajduk ima šansu zbog činjenice da se utakmice igraju dva tjedna prije početka prvenstva. U toj fazi priprema Englezi nikada “ne lete” nego svoju formu doziraju za start sezone. Nije Hajduk bez šansi.

A gdje su šanse Bijelih, jeli prva utakmica u Engleskoj prednost ili hendikep Hajduku?

- Prednost je uvijek kada na svoj stadion dođete s dobrim rezultatom. Poljud je veliko igralište koje ne odgovara momčadi poput Stokea i zato Bijeli moraju u prvoj utakmici ostvariti neodlučen rezultat da bi na Poljudu tražili prolaz u sljedeće kolo. Ali, bit će to vrlo teška utakmica na stadionu Britannia. Sjećam se kakva se atmosfera stvori kad se napune tribine, a na brdu izvan grada skupi tridesetak tisuća navijača, Stokeu tada malo treba da prebaci u šestu brzinu. Ne zaboravite, prava su domaćinska ekipa koja će sigurno u prvoj utakmici tražiti potvrdu prolaza.

Linker
24. rujan 2024 18:38