Boris Kovačev/CROPIX
NOVI KAPETAN MODRIH

Šimunić: 'Želio bih odigrati još jednu sezonu, a definitivnu odluku donijet ću u ožujku'

Sad mogu to kazati, jer je za nas Liga prvaka završena - da je nama ostao Milan Badelj, uvjeren sam da bismo ove sezone nekoga pobijedili, rekao je Šimunić
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 13. siječanj 2013. 23:41

Josip Šimunić je u Beleku postao novi kapetan Dinama! Što mu znači kapetanska vrpca zagrebačkoga kluba?

- Iznimno mi je drago, velika je čast biti kapetan Dinama. Naravno, to ne znači da ću se promijeniti. I dalje ću biti isti, raditi onako kako sam radio i do sada. Dakle, maksimalno. Nije bitno imaš li oko ruke kapetansku vrpcu, i bez nje uvijek sam pomagao suigračima kad je bilo teško. Nije problem kad sve ide dobro, moraš se pokazati kad je najteže. Dinamo ima dosta mladih igrača, bit će im teško, ja ću pokušati da uspiju u Dinamu, da se formiraju kao igrači, ali i kao ljudi, da svaki dan budu bolji. Sad imam i dodatni motiv - kaže nam Šimunić.

Imali ste problema s ozljedama, sad je vidimo sve u redu, na treninzima jurite kao mladić u najboljim godinama. Koliko računa vodite o svome tijelu, o svome stilu života?

- Uživam igrati nogomet. Da bih ga igrao što duže, moram se paziti. Prvo, u zadnje vrijeme ne opterećujem se sa stvarima koje ne mogu promijeniti. Ali na svoje zdravlje imam utjecaja. Pazim na prehranu, na vrijeme liježem u krevet, radim dodatne vježbe kako bih preventivno spriječio neku ozljedu. Sve činim kako bih bio spreman za svaki trening i za svaku utakmicu. Naravno, i da produžim karijeru koliko god mogu. To je moj recept za dugi nogometni život.

Koliko dugo ga još mislite živjeti?

- Moj trenutačni plan je odigrati do kraja ove sezone! Ukoliko sve bude u redu sa zdravljem, onda ću igrati još godinu dana. U Dinamu, naravno! Dogovorio sam se sa Zdravkom Mamićem i Zoranom Mamićem da ću u ožujku obznaniti odluku. Ako bude sve kao sada, nema razloga da prestanem igrati.

To bi bilo u redu, nije zgodno da sad kad ste dobili kapetansku vrpcu ekspresno odete u mirovinu?

- Kažem, zavisit će od zdravlja. Konačno, još uvijek sam u reprezentaciji, pomažem koliko god mogu. Nadam se da će reprezentacija uspjeti u sljedećih nekoliko utakmica i da ćemo se plasirati u Brazil na SP. No, trenutno mi je u prvom planu Dinamo, a reprezentacija je krasni bonus.

Kako ste vidjeli nastup u prvoj sezoni najelitnijeg nogomentog natjecanja na svijetu, kako u drugoj?

- Sad mogu to kazati, jer je za nas Liga prvaka završena - da je nama ostao Milan Badelj, uvjeren sam da bismo ove sezone nekoga pobijedili! Možda bismo dobili i više utakmica. Imali smo prilika protiv Porta i kod kuće i vani, čak smo protiv PSG-a imali faze u kojima smo igrali jako dobro, bili dominantni... Jasno, sve su to samo čudne priče ako ne zabiješ pogodak, ako ne osvojiš bodove. Moje mišljenje je da smo u drugoj sezoni Lige prvaka imali veliki napredak u odnosu na prvu. Makar, da nam se nisu dogodile one dvije zadnje utakmice protiv Reala i Lyona prve sezone, nije to bilo loše.

KOMPLETAN INTERVJU PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!

Linker
21. rujan 2024 16:38