Ivan Jurić i Maurizio Sarri 

 DOMENICO CIPPITELLI Nurphoto Via Afp
OSEBUJAN TIP

Za slavnog trenera spremni su iskrcati silne milijune, on ima poseban uvjet: ‘Smije li se tamo pušiti?‘

Ljetos je Maurizio Sarri otkrio da je imao različite opcije, a otkrio je i za čime najviše žali
Piše: SNObjavljeno: 26. studeni 2023. 16:02

Mnogima će vodeće asocijacije na Maurizija Sarrija biti cigarete i Kepa Arrizabalaga. Prva zato što je svojedobno i sam kazao da mjeru drži na tri kutije dnevno, a druga se odnosi na bizarni trenutak iz finala Liga kupa 2019. između Chelseaja i Manchester Cityja, kada je najskuplji vratar svijeta odbio izaći iz igre uoči jedanaesteraca, iako je Sarri već podigao Caballera s klupe i naredio izmjenu.

Jasno, Sarri je znatno više od tragikomičnih crtica. Visoko cijenjeni trener Lazija, nekoć osvajač Europa lige s Chelseajem (2018./2019.) i talijanski prvak s Juventusom (2019./2020.), te zbog svoje stručnosti, ali i osebujnosti, jedan od omiljenih sugovornika talijanskih medija. Tako je za La Repubblicu govorio o mnogim temama, ponovo se požalio na prenatrpani raspored i ukazao da nogomet zbog visokih zahtjeva kompletne industrije gubi emociju. Ujedno, Sarri se osvrnuo i na vrijeme provedeno u Chelseaju, rekavši da je za vrijeme londonske epizode napravio veliku pogrešku.

image

Maurizio Sarri i Jose Mourinho

GIUSEPPE MAFFIA Nurphoto Via Afp

- Što se Chelseaja tiče, bilo mi je teško duboko uroniti u netipičan klub. Recimo, tada nisu imali sportskog direktora, a u klubu ionako nijedan trener nije mogao izdržati više od dvije godine. No, u posljednjih nekoliko mjeseci tamo dobro sam se zabavljao. Pogriješio sam što sam otišao, danas to ne bih učinio. Ne mislim na odlazak konkretno iz Chelseaja, nego iz Premier lige. To je jedinstvena ljepota. Povratak u Italiju bila je pogreška - rekao je Sarri, koji je u Chelseaju trajao godinu dana (2018. - 2019.), a kasnije preko Juventusa završio u Laziju.

U rimskom klubu budućnost mu je pomalo nesigurna. Već neko vrijeme piše se da je Sarrijeva klupa pod blagim potresom zbog nezadovoljavajućeg ulaska u sezonu. Lazio je tek 10. na tablici i teško lovi kontinuitet, premda su rezultati nešto bolji od početka listopada. Što se početnog dijela tiče, Lazio je upisao tri poraza u prve četiri utakmice, a treću pobjedu uhvatio je tek u osmom kolu.

image

Maurizio Sarri

ANDY BUCHANAN Afp

Zato se u talijanskim medijima povremeno javlja mogućnost Sarrijevog odlaska u drugi klub, pri čemu se Saudijska Arabija spominje kao jedna od možebitnih destinacija. Nema sumnje da bi se još jedno veliko ime dobro uklopilo u saudijske ciljeve, oni ionako zovu "koga stignu", a Sarri je i sam otkrio da je ljetos imao različite ponude s Arapskog poluotoka.

U najnovijem intervjuu pitali su ga razmatra li tu opciju u slučajno da na Čizmi krene po zlu, a Sarri je uzvratio duhovitim "uvjetom".

- Saudijska Arabija? Smije li se tamo pušiti? - upitao je 64-godišnjak i dobio pozitivan odgovor.

- Smije? Onda su šanse malo veće - nadodao je.

U svakom slučaju, u Laziju bi se mnogo duševnije nasmijali kada bi Sarri u srijedu slavio protiv Celtica u Ligi prvaka. Trenutno su drugi u skupini E sa sedam bodova, jednim manje od Atletica, odnosno jednim više od Feyenoorda. Prije toga, prve ligaške bodove nakon poraza od Bologne (0:1) i remija s Romom (0:0), Sarri će potražiti u subotu na gostovanju kod Salernitane.

Linker
16. svibanj 2024 01:21