AK BijuRaj/Getty Images / Getty Images
SUPERKUP ZA PAMĆENJE

VIDEO: SPEKTAKULARNI TRILER OKONČAN NOKAUTOM PRVAKA Hajdukovac donio veliki trofej Milanu, Mandžukić promašio u raspucavanju, pogledajte dramu!

Piše: Gianluca StarčićObjavljeno: 23. prosinac 2016. 21:19

AC Milan je pobijedio Juventus u superkupu Italije nakon raspucavanja 11-eraca, a pobjednički gol je dao Mario Pašalić, bivši nogometaš Hajduka. Rezultat nakon regularnog dijela i produžetaka je bio 1:1. Juventus je došao u vodstvo golom Chiellinija u 18., a Bonaventura je izjednačio u 37. minuti.

Milan je pobjednik talijanskog Superkupa, u zanimljivoj utakmici igranoj u Dohi, nakon izvođenja kaznenih udaraca bio je bolji od rivala mu Juventusa. Nakon 90 minuta bilo je 1:1.
Trener Bianocnera poslao je zanimljivu momčad na travnjak, zaigrao je s četvoricom u zadnjoj liniji, dakle, kvartet su činili Lichsteiner, Rugani, Chiellini i Sandro, trojac u vezi bio je Marchisio, Kheidira i Sturaro, mjesto polušpice bilo je rezervirano za, naravno, Miralema Pjanića, dok su u vršku napadu bili Higuain i Mandžukić, koji je igrao svih 120 minuta, dok je Pjaca odgledao susret s klupe za pričuve. S druge strane Montella je u odnosu na zadnji susret protiv Atalante u prvih 11 postavio Kucku i Baccu, na klupu su se preselili Pašalić i Lapadula.

Treba kazati kako je prilikom predstavljanja igrača najviše ovacija dobio Gigi Buffon, koji je jučer odigrao 600. utakmicu za Juventus.
Prvi su zaprijetili Bianconeri, Pjanić je u 7. minuti lijepo proigrao Higuaina, no Argentinčev udarac je obranio mladi Donnarumma. Nekoliko sekundi kasnije pokušao je i Mandžukić, ali mladi vratar još je jednom bio na razini zadatka.
U 18. minuti Stara dama je povela, Pjanić je dobro ubacio iz kornera, najviši u skoku bio je Chiellini i lijepo pogodio za 1:0.

Montella se žalio četvrtom sucu da je gol neregularan uz obrazloženje kako je u kaznenom prostoru učinjen prekršaj nad njegovim igračem...
Milan je izjednačio u 38. minuti preko Bonaventure, Suso je dobro centrirao s lijeve strane, a Giacomo Bonaventura u padu je glavom poentirao, Buffon je u ovom slučaju bio nemoćan.
Rossoneri su u drugom dijelu bili bolji takmac, posebice su bili aktivni preko bokova, dosta problema Juventusovoj obrani stvarali su Suso i Abate na desnoj strani, upravo je Romagnoli u 58. minuti pogodio gredu nakon Susovog ubačaja.
Allegri je od 67. minute pokušao s trojicom napadača, umjesto Pjanića je ubacio Dybalu, ali to nije urodilo plodom.

Bilo je još nekoliko dobrih prilika s obje strane, ali pobjednika nakon 90 minuta nismo imali.
U produžetku je prvi zaprijetio Milan, Bonaventura je dobro tukao, Buffon odbio do Bacce, koji je mogao poentirati, ali je ničim izazvanim štopao loptu i tako upropastio dobru priliku. Pokušao je i naš Mario pašalić, koji je u igru ušao u 74. minuti, našao se u dobroj situaciji, ali nije na najbolji način zahvatio loptu.

Budući da se mreže u produžecima nisu tresle, pobjednika je odlučivala lutrija jedanaesteraca. Marchisio je zabio, da bi Lapadulin penal obranio Buffon. Međutim, Mandžukić je pogodio prečku, a Bonaventura zabio za poravnanje. Kasnije su bili svi sigurni, svi do Paula Dybale, čiji je slab udarac obranio Donnarumma. Odlučujući penal uzeo je Mario Pašalić, i smireno pogodio u lijevo rašlje za slavlje sedmerostrukog prvaka Europe.

Linker
25. rujan 2024 04:35