MARCO BERTORELLO Afp
RUŽAN KRAJ U TORINU

VIDEO Kako se zakuhao kaos: Lukakuova reakcija izazvala strašan bijes, ali bio je isprovociran na najgori način

Ponašanje Interovog napadača isprovociralo je neke od Juventusovih igrača, ali i navijače
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 05. travanj 2023. 07:14

Prva utakmica polufinala Kupa Italije između Juventusa i Intera u Torinu bila je relativno mirna sve do same završnice. Juan Cuadrado doveo je Staru damu u vodstvo u 83. minuti, a konačnih 1:1 postavio je Romelu Lukaku iz kaznenog udarca u 5. minuti sudačke nadoknade.

Golove s utakmice Juventus - Inter možete pogledati OVDJE.

Proslava pogotka belgijskog napadača inicirala je veliku gužvu na samom kraju susreta. Ništa novo, ponovio je Lukaku svoj ritual ‘ušutkavanja‘ suparničkih navijača i kritičara, no učinio je to pred Juventusovom ‘Curva Sud‘, pa su neki domaći fanovi odgovorili bacanjem predmeta u teren.

Talijanski mediji pišu kako je Lukaku vjerojatno namjerno slavio ispred domaćih navijača kako bi im odgovorio na navodno rasističko vrijeđanje koje je uslijedilo nakon što je koju minutu ranije dobio žuti karton. Dodaju kako je govorio ‘muto‘, što na talijanskom znači ‘začepi‘.

Lukakuovu proslavu koja je isprovocirala navijače Juventusa možete pogledati OVDJE.

Takvo Lukakuovo ponašanje isprovociralo je neke od Juventusovih igrača, ali su mu u zaštitu došli njegovi suigrači iz Intera.

Lukaku je zbog nesportskog ponašanja dobio drugi žuti karton, ali tu priča nije bila gotova. I nakon završetka utakmice nastavljena je napetost te je došlo do novog sukoba na sredini terena, a najgore su u toj situaciji prošli Juventusov Juan Cuadrado i Interov Samir Handanović kojima je sudac Davide Massa također pokazao crvene kartone.

Sukob Cuadrada i Handanovića možete pogledati OVDJE.

Nakon toga su mnogi njihovi suigrači jedan za drugim utrčali u tunel, gdje je vjerojatno također bilo ‘zanimljivo‘.

- Ne znam što se dogodilo na kraju utakmice, jer je nakon kaznenog udarca sve bilo gotovo – kratko je na tu temu rekao trener Juventusa Massimiliano Allegri.

image
MARCO BERTORELLO Afp

Interov strateg Simone Inzaghi je dodao:

- Činilo mi se čudno da se ništa nije dogodilo tijekom utakmice. Bit će snimki i nadam se da će ovaj žuti karton biti povučen, jer Lukaku uvijek tako slavi. Krivo su ga shvatili, dobio je drugi žuti i isključen je. Kraj nije bio lijep. Sad samo mogu razmišljati o tome da sam izgubio dva važna igrača za uzvratnu utakmicu – izjavio je Inzaghi.

image
MARCO BERTORELLO Afp

Inter je potvrdio da će se klub žaliti protiv drugog žutog kartona te se nada da će belgijski centarfor ipak biti na raspolaganju za uzvratni susret 26. travnja. Lukaku je i dalje posuđeni igrač Chelseaja, a ove je sezone u 21 utakmici u svim natjecanjima postigao šest pogodaka. U reprezentativnoj stanci postigao je hat-trick za Belgiju protiv Švedske te je pogotke slavio na isti način.

image
MARCO BERTORELLO Afp

Lukakuovo isključenje komentirao je i Juventusov branič Danilo, koji smatra da je sudac postupio ispravno.

- Bilo je vrlo jednostavno. Lukaku je zabio, gestom je želio ušutkati naše navijače i sucu je bilo lako da ga nakon toga kartonira. To mu je bio drugi žuti i odluku smatram ispravnom. Ljudi, ovo je Juve-Inter, polufinale Kupa Italije, to nije normalna utakmica. Temperament je uvijek malo povišen, postoji jak rivalitet, i mislim da su ovakvi događaji normalni. Uvijek govorim da si ne smijemo dozvoliti da gubimo energiju na to, moralo se fokusirati na ono što nismo dobro radili tijekom utakmice, jer nas čeka još 90 minuta u kojima ćemo pokušati izboriti svoje mjesto u finalu – naglasio je Danilo.

Je li on kao kapetan trebao intervenirati prije nego što je Cuadrado zakuhao još jedan sukob po samom završetku susreta?

- Cuadrado ima 34, skoro 35 godina, stoga nije moja odgovornost da ga udaljavam. On zna da ima odgovornost, o tome ćemo razgovarati između nas u svlačionici – zaključio je Danilo.

Oglasila se i agencija Roc Nation Sports International, koja zastupa Lukakua, te je u priopćenju osudila ‘rasističke uvrede Juventusovih navijača vrijedne prezira‘. Ističe se kako je Lukaku potom isključen te je to bila ‘kazna za žrtvu zlostavljanja‘...

Linker
07. svibanj 2024 19:26