Inter je s 3:0 pobijedio Milan

 FAYEZ NURELDINE Afp
TALIJANSKI SUPERKUP

VIDEO: Inter bez Brozovića razbio gradskog rivala i u Saudijskoj Arabiji osvojio prvi trofej u sezoni

Ante Rebić je u igru ušao u 79. minuti dok je Marcelo Brozović pobjedu svoje momčadi gledao s klupe.
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 18. siječanj 2023. 22:15

Inter iz Milana obranio je naslov i sedmi put u svojoj povijesti osvojio je "Supercoppa Italiana". Dok je prijašnjih godina prvi talijanski trofej služio kao ljetna "predigra" prije početka sezone i igrao se na stadionu osvajača Serie A, za slavlje plavo-crnih iz Milana, momčad Simonea Inzaghija pobrinula se pobjedom nad Milanom 3:0 u Rijadu na stadionu Kralja Fahda.

Milanske momčadi su od početka susreta nametnule izrazito jaki ritam i nisu dopuštale niti najmanju grešku bez kazne. Već u 10. minuti su to na teži način otkrili braniči Milana. Theo Hernandez je na kratko bio van svoje pozicije, ali dovoljno da se stvori višak na desnoj strani. Nicolo Barella to zna iskoristiti i preciznom loptom malo izvan peterca pogađa Federica Dimarca, koji sigurnim udarcem dovodi Nerazzurre u vodstvo.

GOL INTERA ZA 1:0 POGLEDAJTE OVDJE

Pokušavao je Milan odmah vratiti rezultat na početak, ali bez većih prijetnji za Andrea Onanua. U nekoliko situacija Rafael Leao povukao je polukontru, ali sve dobro što bi napravio kada bi se u prvom koraku riješio čuvara, pokvario bi sebičnošću u završnici akcije. Samim time što nisu uspjeli igrači Milana "naplatiti" agresivnost, kako to inače biva u sportu, stigla je nova kazna.

Odličnu loptu Alessandra Bastonija u prostor sjajno je primio Edin Džeko, te se bez većih problema se riješio svoga čuvara efektnim potezom petom i desnom nogomet pogađa neobranjivo "malu mrežicu" iza leđa Rumunja Cipriana Tatarusanua i povećava vodstvo Intera u 21. minuti.

GOL INTERA ZA 2:0 POGLEDAJTE OVDJE

Tim rezultatom otišlo se na poluvrijeme i premda Stefano Pioli nije imao previše za zamjeriti svojim igračima, potrebno im je bilo ubaciti u brzinu više za stići najveće rivale.

I zaista, bolji je u drugom poluvremenu bio Milan, ali opet bez konkretne realizacije. Imao je Pioli strpljenja do 65. minute, a onda počinje s mijenjanjem momčadi. Trostruku izmjenu je napravio talijanski stručnjak, ali opet bez veće opasnosti za ugrozu vodstva Intera. Da tako i ostane, pobrinuo se osvajač zlata na Svjetskom prvenstvu u Katru, Lautaro Martinez. Iako se za prvi trofej nije previše nazabijao, ovaj put je bio precizan

Argentinac je pobjegao svom čuvaru i u 77. minuti udarcem vanjskim dijelom noge, u stilu Luke Modrića, poslao Tatarusanua treći put po loptu u mrežu i postavio konačnih 3:0.

GOL INTERA ZA 3:0 POGLEDAJTE OVDJE

Hrvatski veznjak Ante Rebić dobio je priliku od 79. minute, kada je u igri zamijenio Oliviera Girouda. Ipak, uspio se tek uklopiti u Milan koji je izgubio nadu da će stići Intera, a prema sportsko-analitičkom servisu SofaScore ocijenjen je 6,4. Marcelo Brozović ostao je na klupi Intera.

Ovako se Inter izjednačio po broju osvojenih Superkupova s Milanom i osvetio im se za poraz u posljednjem međusobnom ogledu u ovom natjecanju, 2011. kada su Rossoneri bili uspješniji. Ove dvije momčadi sastat će se opet 5. veljače, kada ih čeka susret 21. kola Serie A.

Linker
24. travanj 2024 02:59