MIGUEL MEDINA Afp
INTERVJU ZA SN

Vatreni nakon demoliranja Milana: ‘5:2 nad takvim gigantom na njegovom stadionu je povijesna pobjeda!‘

‘Ne vjerujem da će bilo koja momčad naše razine ostvariti takav rezultat na San Siru‘, priča nam Erlić.
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 31. siječanj 2023. 23:00

Sassuolo je u posljednjem kolu Seria A razbio Milan na San Siru s 5:2. Istina, Rossoneri su očajni u posljednje vrijeme, prije tog debakla su izgubili od Lazija 0:4, Intera 0:3, igrali s Lecceom 2:2, izgubili u Kupu od Torina 0:1... Djeluje kao raspad sustava, ali ipak, izgubiti doma od Sassuola, 16-to plasirane momčadi Serie A baš zvuči užasno. No, s druge strane veliki je to trijumf za momčad u kojoj igra hrvatski reprezentativac Martin Erlić. Što se to događalo na San Siru?

- Već protiv Monze kolo prije koja je završila 1:1 odigrali smo jednu dobru utakmicu. Protiv Milana smo stvarno sjajno ušli u utakmicu, željeli smo odigrati na najvišoj mogućoj razini. Svi smo dali zadnje atome snage. Da, Milan je trenutačno u lošoj formi, ali nije ga lako pobijediti na San Siru s 5:2. Ne vjerujem da će bilo koja momčad naše razine ostvariti takav rezultat na San Siru - kazao nam je u uvodu Erlić

Je li to možda jedna od najvećih pobjeda Sassuola uopće?

- Pa, mislim da se može kazati da jest. Definitivno, naš trijumf od 5:2 nad takvim gigantom kakav je Milan na njegovom stadionu je povijesna pobjeda. Konačno, niti mi nismo bili u pozitivnoj seriji. Tako da je ovaj veliki trijumf zaista dobro došao.

Sassuolo prije pobjede na San Siru zaista nije imao rezultate. Posljednju pobjedu ostvario je u Serie A još 24. listopada prošle godine, kad je svladao Hellas Veronu s 2:1. Nakom toga gubili su od Napolija (0:4), Empolija (0:1), Bologne (0:3), Sampdorije (1:2), Fiorentine (1:2), Lazija (0:2), a odigrali su neodlučeno s Romom (1:1) i Monzom (1:1). Martin nije igrao četiti utakmice zaredom, dvije nakon povratka s Svjetskog prvenstva (Roma, Bologna), te dvije u ovoj godini (Sampdorija, Fiorentina).

image

Martin Erlić i Dominik Livaković

LUKA GERLANC

Onda se vratio u sastav, u sudaru s Lazijom igrao je 85 minuta, a protiv Monze i Milana svih devedeset.

- Nakon povratka iz Katara nisam igrao dvije utakmice, pa sam onda tražio povratak u formu. Jer dva mjeseca nisam igrao utakmice. Sad sam odigrao zadnje tri utakmice. Eto protiv Lazija smo odigrali odličnu utakmicu, šteta što smo izgubili, mogli smo do boda. Protiv Monze i MIlana nam se na kraju vratilo.

Sassulo je 16-ti ne ljestvici Serie A, nisko su, ali ipak nekako možemo ustvrditi da je u sigurnoj zoni s tih 20 bodova, jer na dnu su u zoni ispadanja Verona s 13, te Sampdorija s 9 i Cremonese s 8 bodova. Koliko su sigurni u ostanak, mogu li igrati bez stresa?

- S obzirom da sam dvije godine igrao u Speziji, znam kako je biti u takvim situacijama u kojem si pri dnu ljestvice. Ali držim da mi nismo niti svjesni koliko smo dobra momčad, moramo raditi i mislim da će onda biti bodova. Izgubili smo recimo protiv Sampdorije, protiv Fiorentine nismo trebali izgubiti. Ali tako su se posložile kockice. Uglavnom, držim da kao momčad možemo puno bolje, te da zaslužujemo mnogo bolju poziciju na ljestvici. Nakon ove pobjede nad Milanom se nadam da ćemo krenuti u pozitivnu seriju.

U slijedećem kolu Sassuolo na domaćem travnjaku dočekuje Atalantu...

- Poslije Napolija, Atalanta je u najboljoj formi u Serie A. Neće nam biti lako, treba se dobro pripremiti, dati svoj maksimum, pa ćemo vidjeti kakav će na koncu biti rezultat. Moramo samo igrati bez straha.

Erlić je brončani iz Katara, nije igrao, ali je bio dio sjajnih Vatrenih. Kako komentira ždrijeb Final Foura Lige nacija, sudar s Nizozemskom?

- Izvukli smo Nizozemsku, ali u ždrijebu su bile još dvije top reprezentacije, Italija i Španjolska. Tako da je svejedno koga smo dobili u ždrijebu. Ali drago mi je da igrao protiv domaćina, mislim da će to biti spektakularni okršaj, pun stadion. Nadam se da će biti i dosta naših navijača.

Nakon što su Vatreni bili tako sjajni u Kataru, bilo bi dobro nastaviti s velikim rezultatima zar ne?

- Ne sumnjam da ćemo opet imati velike rezultate. Imamo vremana u kvalifikacijama se posložiti, te da krenemo u nove pobjedničke pohode. Bitno jest da nam reprezentativci igraju u svojim klubovima, kako bi bili u što boljoj formi.

Očekuje li on kakve minute na stoperskoj reprezentativnoj poziciji? Kad je igrao bilo je dobro, kad će opet?

- U krugu sam reprezentacije. Čekam svoju priliku. Biti dio hrvatske reprezentacije fantastičan je osjećaj. Želim u klubu igrati što bolje, truditi se biti u što boljoj formi. Kako bih bio spreman za izazove u reprezentaciji, A izbornik će odlučiti tko treba igrati. Ja ću sigurno biti spreman. Svaki igrač želi igrati za reprezentaciju, tako i ja.

Erlić je odličan stoper, čovjek koji je iz Katara donio broncu. U nacionalnom dresu odigrao je četiri utakmice, briljirao je u Ligi nacija dva puta protiv Francuske i jednom protiv Danske. Igrao je i za mladu U-21 selekciju Hrvatske.

Međutim, igrao je u Speziji, sad je u Sassuolu, momčadima s dna Serie A. Razmišlja li o igranju u nekom velikom klubu?

- Želim naravno igrati u velikom klubu. Ali ne treba trčati pred rudo. Sretan sam što imam neki drukčiji put od ostalih. Igrao sam i Serie C i Serie B, dosta zahtjevnih utakmica. Sad se još malo razvijam, ali da, očekujem da danas-sutra zaigram u nekom velikom klubu. Radim na tome. Mislim da je nogometaš najbolji s nekih 27 ili 28 godina, a ja imam 25. Trudim se i napredujem, to je najbitnije - zaključio je Martin Erlić

Je li Napoli već osigurao scudetto? Ima 13 bodova prednosti pred drugoplasiranom Interom.

- Još nije, ima još dosta utakmica do kraja prvenstva. Ali u kompletnom dosadašnjem dijelu Serie A izgubili su samo jednu utakmicu. Veliki su favoriti za osvajanje scudetta. Velika je to bodovna prednosti. Međutim, još sve nije gotovo. Makar su tako dobra momčad da je teško povjerovati da bi takvu prednosrt mogli prokockati.

Prati li HNL?

- Pratim HNL. Hrvatska liga je zaista zanimljiva. I kvalitetna. Moji suigrači iz reprezentacije koji su bili na Svjetskom prvenstvu, pokazali su to na njabolji mogući način. U hrvatskim klubovima se radi dobro. Pa vidite naše dečke koji recimo odu u Bundesligu, svi igraju i to jako dobro. Drago mi je da se atmosfera u Hajduku tako podigla. Gledao sam Hajduk protiv Istre, šteta što nisu uspjeli, ali ima još dosta utakmica do kraja prvenstva. I dalje će HNL biti zanimljiv.

Linker
20. svibanj 2024 12:22