Igor Tudor

 Nicolas Tucat/afp/profimedia
NIJE SE NI RASPAKIRAO

Tudora već dočekao šok: Odlazi europski prvak i najbolji strijelac u povijesti kluba, otjerali ga navijači?

Tri puta bio je najbolji strijelac Serie A, čak i kada mu je konkurenciju pravio CR7
Piše: SNObjavljeno: 19. ožujak 2024. 21:17

Igor Tudor u nedjelju je službeno imenovan novim trenerom Lazija do ljeta 2025. godine. Nije se hrvatski stručnjak ni raspakirao, a iz Rima već stižu loše vijesti. Kako stvari stoje, Tudor će u iduću sezonu bez daleko najboljeg igrača Lazija u proteklih nekoliko godina.

Naime, Mateo Moreto tvrdi da Ciro Immobile po isteku sezone planira napustiti klub. Jedan od vodećih talijanskih izvjestitelja o transferima tvrdi da je 34-godišnji centarfor "željan novog projekta" nakon nepunih osam godina boravka na Olimpicu. Stigao je 2016. iz Seville za 9,65 milijuna eura, te dosad postigao čak 206 golova i upisao 54 asistencije u 332 odigrane utakmice. Time je zaradio i status najboljeg strijelca u povijesti Lazija - na drugom mjestu je pokojni Silvio Piola sa 159 postignutih pogodaka.

image

Ciro Immobile

OSCAR DEL POZO Afp

Immobile je tri sezone talijanskog prvenstva završavao kao najbolji strijelac Serie A, pritom posebno vrijedi izdvojiti 2019./2020., kada je s 36 pogodaka nadjačao Cristiana Ronalda (31 u Juventusu). Nedugo zatim (2021.) stigao je vjerojatno mu najdraži uspjeh karijere, europsko zlato s reprezentacijom Italije.

Football Italia u izvještaju o Immobileovu mogućem odlasku podsjeća na prošlotjedni incident, aludirajući da bi to mogao biti razlog njegove želje za novom destinacijom. U petak poslijepodne, Immobilea i njegovu suprugu Jessicu fizički i verbalno napala je skupina navijača dok su bili u šetnji sa četverogodišnjim sinom.

Imobille se potom obratio vlastima i tražit će pravdu na sudu, a u njegovoj izjavi krivnja se djelomično svaljuje i na medije, odnosno "poticanje na mržnju koju provode i podržavaju neki od tiskovina i novinara". Moguće je da su loši rezultati Lazija naveli navijače na ovaj neslavan čin...

Linker
18. travanj 2024 13:52