Igor Tudor

 GLYN KIRK Afp
JEDAN OD NAJBOLJIH

Tudor stigao na okršaj sa svojim trenerskim uzorom i iznenadio domaćine: Nećemo ovdje trenirati!

Kad sam došao u Juventus, imao sam samo 20 godina, u svlačionici on, Ferrara, Montero, Del Piero...‘
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 07. rujan 2022. 10:26

Marseille Igora Tudora večeras u Ligi prvaka gostuje kod Tottenhama, a hrvatski je trener u London došao sjajno raspoložen. Vjerojatno i posebno motiviran jer će se večeras namjeriti na Antonija Contea, jednog od svojih trenerskih uzora.

Tudor, koji je igrao s Conteom u Juventusu, pozdravio je po dolasku u London kolegu Talijana kao "jednog od najboljih na svijetu". Tudor je iznenadio domaćine iz Tottenhama odlukom da doma odradi trening prije dolaska u London, pa je momčad propustila uobičajeni trening večer prije na stadionu na kojem se igra utakmica.

image
GLYN KIRK Afp

"Donijeli smo ovu odluku jer mislimo da je to bolja opcija.Doma smo se mogli bolje pripremiti ujutro prije puta, jer ovdje nemamo puno vremena za pripremu utakmice", rekao je Tudor, a onda se našalio. "Da smo ovdje trenirali, Antonio Conte bi sve vidio, kao i direktor Paratici, kojeg znam još iz Juventusa, oni bi na terenu bili s kamerom! Zato nam se bilo bolje pripremiti ujutro u Marseilleu."

Conte je putem press konferencije pozdravio svog bivšeg suigrača iz Juventusa, a Tudor je učinio isto uoči susreta Lige prvaka.

"Antonija odlično poznajem i kao čovjeka, kao osobu. Kad sam došao u Juventus, imao sam samo 20 godina i našao sam svlačionicu s igračima poput njega, Cira Ferrare, Montera, Del Piera... Igrači koji su imali vrijednost, ne samo kao igrači, već i kao osobe. On je bio jedan od tipova koji je uvijek bio primjeran, ne govorom, već svojim ponašanjem i stavom. Na kraju, najbolji način da izgledate kako treba je ponašati se na pravi način," rekao je Tudor te ispričao epizodu o tome kako je još dok je bio igrač radio s Conteom trenerom.

"Otišao sam kao igrač Juventusa na posudbu u Sienu, a tamo mi je bio u ulozi pomoćnog trener cijelu. Nakon što sam počeo pokušavati postati trener, on je prvi put već vodio Juventus. Dopuštao je da vidim sve treninge tijekom tjedna i naučio sam puno od njega. Sada je on jedan od najboljih na svijetu. Ipak mislim da na terenu odlučuju igrači. Oni su protagonisti i na kraju su oni ti koji će odlučiti utakmicu."

Linker
26. travanj 2024 14:47