Luciano Spalletti

 ISABELLA BONOTTO Afp
MORBIDAN ISPAD

Težak incident u Italiji, Allegrijev pomoćnik napao Spallettija: ‘Gov*o ćelavo, pojest ću ti srce!‘

Cijela situacija se odigrala nakon utakmice Juvea i Napolija, na hodniku unutar Allianz stadiona u Torinu
Piše: Robert KrnjićObjavljeno: 25. travanj 2023. 21:16

U dvoboju 31. kola Serie A Napoli je, na Allianz stadionu, pobijedio Juventus (1:0) pogotkom Giacoma Raspadorija u trećoj minuti sudačke nadoknade i tako napravio veliki korak prema osvajanju naslova talijanskog prvaka. Iako je utakmica odigrana u subotu, iza nje se još uvijek vuku određeni repovi i kontroverze, a koje je dodatno pojačalo izvješće Talijanskog nogometnog saveza.

La Stampa je, naime, objavila dijelove predmetnog izvješća iz kojih proizlazi kako je Marco Landucci, pomoćnik Massimiliana Allegrija, po završetku utakmice prišao Napolijevom treneru Lucianu Spallettiju na hodniku unutar stadiona u Torinu, te mu uputio tešku uvredu i morbidnu prijetnju.

- Gov*o ćelavo, pojest ću ti srce! - riječi su koje je Landucci navodno izgovorio Spallettiju, a koje je čuo i dokumentirao jedan od četvorice delegata FIGC-a. U izvješću stoji i da Spalletti nije reagirao na verbalni napad Juventusovog pomoćnog trenera, već je nastavio koračati prema svlačionici u kojoj su se nalazi Napolijevi igrači. Kao uzrok Landuccijevog ispada navodi se da je bio "vidno iznerviran nekim sudačkim odlukama", a za pretpostaviti je da se to prvenstveno odnosi na poništene golove Angela Di Marije u 82., odnosno Dušana Vlahovića u 89. minuti.

Bilo kako bilo, Napoli nastavlja marširati prema prvom "scudettu" nakon Maradonine ere, dok Landuccija, prema napisima talijanskih medija - čeka drakonska kazna.

Linker
07. svibanj 2024 16:20