Gerry Cardinale i Paolo Maldini

 LAPRESSE/DDP USA/PROFIMEDIA Lapresse/ddp Usa/profimedia
BOMBA IZ MILANA

Talijanski mediji: Paolo Maldini dobio otkaz! Vlasnik Milana pokazao mu vrata nakon žestoke svađe

Umjesto da se na sastanku proba pronaći zajednički jezik, situacija je postala još teža
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 05. lipanj 2023. 22:52

Nogometaši Milana prošle godine osvojili su naslov prvaka Italije, dok su u ovoj stigli do polufinala Lige prvaka, dok su u domaćem prvenstvu završili na četvrtom mjestu samo zahvaljujući tome što je Juventusu oduzeto 10 bodova.

U klubu su, kako ističu talijanski novinari, već neko vrijeme povišene tenzije. Direktor Paolo Maldini već neko vrijeme kroz intervjue izražava frustraciju zbog manjka novca za transfere te poziva vlasnike na veća ulaganja.

Današnji Maldinijev razgovor s predstavnikom vlasnika kluba Gerryjem Cardinaleom nije prošao u najboljem tonu. Izvješća s Apenina sugeriraju da dvije strane imaju potpuno različite poglede na daljnje napredovanje kluba.

Umjesto pronalaska zajedničkog jezika, ionako teška situacija postala je još kompliciranija. Nakon nekoliko sati, talijanski mediji objavili su da je Paolo Maldini - bivši.

Navodno je Maldini tražio više autonomije i sredstava radi jačanja momčadi, no šef grupacije RedBird Cardinale i glavni direktor Giorgio Furlani inzistirali su na daljnjem rezanju troškova i ostanku pri sadašnjem poslovnom modelu.

Nisu se uspjeli dogovoriti, a s Maldinijem je ubrzo ugovor raskinut. Inače, trajao je do ljeta 2024. godine. Po pisanju talijanskih medija, s Maldinijem bi trebao otići i Ricky Massara, Maldinijeva desna ruka.

Linker
16. svibanj 2024 03:39