Dusan Vlahović
 VINCENZO PINTO Afp
SERIE A

Srpski centarfor udaljio Lazio od Lige prvaka, Inter u prvoj utakmici kao novi prvak zabio pet komada

Napoli je izbio na drugo mjesto uvjerljivom gostujućom pobjedom protiv Spezije. Erlić nije igrao.
Piše: HinaObjavljeno: 08. svibanj 2021. 22:56

Nogometaši Fiorentine napravili su veliki korak ka ostanku u Serie A svladavši u susretu 35. kola talijanskog prvenstva Lazio sa 2-0 (1-0), dok je istodobno rimski klub ovim porazom uvelike umanjio svoje izglede za plasman u Ligu prvaka sljedeće sezone.

Strijelac oba gola za Fiorentinu bio je srpski centarfor Vlahović (32, 89). Kod prvog gola je odlično utrčao u gostujući peterac i ubacivanje Biraghija zakucao u mrežu, da bi pobjedu potvrdio udarcem glavom nakon kornera Pulgara.

Fiorentina je sada 13. na ljestvici sa 38 bodova, sedam više od 18. Beneventa koji se nalazi u zoni ispadanja, dok je Lazio ostao šesti sa 64 boda, šest manje od drugog Napolija, a pet manje od treće Atalante, četvrtog Juventusa i petog Milana.

Nogometaši Intera u svojoj su prvoj utakmici kao novi prvaci Italije na svom terenu svladali Sampdoriju sa čak 5-1 (3-1). Trener Intera Antonio Conte je protiv Sampdorije dao odmor svojim glavnim igračima, među kojima i Ivanu Perišiću koji je ostao čitavu utakmicu na klupi te Marcelu Brozoviću koji je u igru ušao u 56. minuti, a svih 90 minuta na klupi su ostali i Lukaku, Škriniar te De Vrij, dok je Handanovič branio samo prvo poluvrijeme.

Zamjene su iskoristile priliku, Inter je do pobjede stigao golovima Gagliardinija (4), Sancheza (27, 37), Pinamontija (62) i Lautara (70-11m), dok je jedini strijelac za Sampdoriju bio bivši igrač Intera Candreva (35). Inter sada ima 85 bodova, 15 više od drugog Napolija, dok je Sampdoria deveta sa 45 bodova.

Ranije u subotu je Napoli izbio na drugo mjesto 4-1 (3-0) gostujućom pobjedom protiv Spezije. Napoli je sve dvojbe oko pobjednika riješio već u prvih 45 minuta kada je postigao tri gola. Prvi se u strijelce upisao Zielinski (15) nakon lijepe akcije, a potom je dva gola postigao Osimhen (22, 44). Za domaće je sredinom nastavka smanjio Piccoli (64), no Lozano (79) je na dodavanje Osimhena vratio tri gola razlike za Napoli.

Spezia, kod koje je Martin Erlić ostao na klupi, ostala je 16. sa 34 boda, tri više od 18. Beneventa koji se nalazi u zoni ispadanja.

U drugom susretu igranom i isto vrijeme Udinese i Bologna su podijelili bodove igravši 1-1. Domaće je sjajnim udarcem u vodstvo doveo De Paul (23), a poravnao je Orsolini (83-11m). Udinrese je 11., a Bologna 12., oba sastava sa po 40 bodova.

Turska: Vida izgubio derbi, ali i dalje je prvi

Stoper hrvatske reprezentacije Domagoj Vida odigrao je čitav susret za Besiktas koji je u susretu 40. kola turskog prvenstva izgubio veliki derbi od Galatasaraya sa 1-3 (1-2).

Galatasaray je poveo golom Babela (11), poravnao je Ghezzal (43-11m), samo da bi Falcao (45+1-11m) vratio prednost na stranu domaćih, a pobjedu Galatasaraya osigurao je Arda Turan (76).

Usprkos ovom porazu Besiktas je ostao na čelu ljestvice, dva kola prije kraja ima 81 bod, dva više od drugog Fenerbahcea, a tri od trećeg Galatasaraya.

Dario Melnjak odigrao je čitav susret za Rizespor u domaćem 0-4 (0-2) porazu Rizespora od Malatyaspora. Rizespor je 12. sa 45 bodova, jednim više od 13. Malatyaspora.

Linker
30. travanj 2024 21:34