Ante Rebić i trener Stefano Pioli
 INSIDEFOTO/DDP USA/PROFIMEDIA Insidefoto/Ddp Usa/Profimedia
HVALOSPJEVI

Rebić zaludio Talijane, uspoređuju ga s ikonom: ‘On je kao Ibra!‘ Pioli: ‘Svaki dan mu odajem priznanje‘

Veći kompliment od ovog teško može dobiti. Ali, nije bio proglašen igračem derbija s Juventusom.
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 20. rujan 2021. 07:14

MIlanov trener Stefano Pioli bio je vrlo zadovoljan s igrom svoje momčadi koja je u Torinu u velikom derbiju s Juventusom odigrala 1:1.

- Došli smo ovdje pobijediti, ali u prvim minutama smo vidjeli da Juventus koji je igrao bolje. U nastavku smo bili bolji i to me jako veseli - kazao je trener Milana koji je u krupni plan stavio igru Ante Rebića, strijelca izjednačujućeg pogotka i najboljeg igrača Milana u ovoj sezoni.

- Svaki dan mu odajem priznanje, ima veliki intenzitet i kvalitetu. Igra u svim ulogama, pomaže nam posebno kad nema Ibre i Girouda. Ima važne igračke kvalitete kako u igri, tako i u prekidima, jer je odličan u skoku. Rebić je poput bicikliste koji u dugoj utrci sjajno kombinira kvalitetu i intenzitet. Unutra je, gladan je, što pomaže timu u teškim trenucima.

Rebićev pogodak protiv Juventusa pogledajte OVDJE.

Objasnio je Pioli i razliku u mentalitetu svlačionice u odnosu na prošlu sezonu.

- Prošle sezone smo za pobjede u ovakvim utakmicama gotovo pa čekali čudo, ali ove sezone znamo da ih možemo dobiti. I večeras smo bili hrabri. Nažalost, na utakmici se efektivno igralo samo 48 minuta, previše pričamo, previše prekršaja je bilo. Tih 48 minuta stvarnog vremena je prekratko, manje od prosjeka u Europi. Na tom polju liga mora rasti - zaključio je Pioli.

Da se vratimo Rebiću, Gazzetta ga je nahvalila, dobio je ocjenu 7, ali nije izabran za igrača utakmice. Ta je čast pripala Milanovom veznjaku Diazu, koji je također dobio ocjenu 7. Gazzetta je Rebića ipak počastila s puno pohvala te velikom naslovom "Rebic coma Ibra". Ili "Rebić kao Ibra...". Veći kompliment hrvatski napadač teško može dobiti.

image
Sofascore

Grafika: SofaScore za SN

Linker
17. travanj 2024 17:17