Lorenzo Pellegrini

 ALBERTO PIZZOLI Afp
‘OTKLJUČAT ĆE SE‘

Plemeniti igrač oduševio Jurića: ‘Kreće se poput boga. Šteta što mu u reprezentaciji ne ide‘

Od 2017. ponovno je u Romi, a dosad je za Vučicu skupio 290 nastupa i postigao 53 pogotka
Piše: SNObjavljeno: 17. listopad 2024. 16:17

U posljednjem nastupu za talijansku reprezentaciju, 10. listopada protiv Belgije, Lorenzo Pellegrini zaradio je izravan crveni karton. Iako je u zadnjoj utakmici morao na ranije tuširanje, 28-godišnji veznjak Rome zaradio je velike pohvale klupskog trenera, Ivana Jurića.

Splitski stručnjak biranim je riječima govorio o svojoj "sedmici" za Corriere dello Sport.

- Pellegrini je imao šest ili sedam prilika za pogodak u zadnjih nekoliko utakmica. Što to znači? Da se kreće poput boga, da je dobar, da puno trči, da ima sjajan duh i to ne skriva. Šteta što nije zabio, pogodio je i gredu. Vidim ga na treningu, nikada ne odustaje. Možda je ovo negativan trenutak za njega, čak i u nacionalnoj vrsti mu ne ide najbolje, ali s radom i trudom koji ulaže, kao pravi kapetan, sigurno će mu se to vratiti. Vidim igrača kojemu je Spalletti dao "desetku", siguran sam da će se "otključati" - rekao je hrvatski trener.

Pellegrini je prošao kroz Romin omladinski pogon, a nakon dvogodišnje avanture u Sassuolu, od 2017. ponovno je stigao u prijestolnicu. Dosad je za Vučicu skupio 290 nastupa i postigao 53 pogotka.

Linker
17. listopad 2024 18:26