Ivan Perišić

 GIUSEPPE MAFFIA/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Giuseppe Maffia/nurphoto/Shutterstock Editorial/Profimedia
ANALIZA DERBIJA

Perišić je bio neumoran, a Brozović se našao u problemu: ‘Ostali smo bez njega i Barelle...‘

Remiju na stadionu Diega Armanda Maradone najviše se vesele momci iz AC Milana.
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 12. veljača 2022. 21:22

Najvažnija utakmica ovog vikenda u Serie A igrala se na stadionu Diego Armando Maradona. Veliki derbi s vrha, između domaćeg Napolija i Intera završio je neriješenim rezultatom, 1:1, a to je najviše razveselilo AC Milan. Ukoliko u nedjelju u vrijeme pred ručak, od 12.30 sati, Milan nadvlada Sampdoriu, onda će Crveno-crni preuzeti čelnu poziciju s bodom prednosti ispred Intera i dva boda ispred Napolija. Sve to, naravno, uz podsjećanje da Inter ima zaostalu utakmicu protiv Bologne.

Na Maradoni vidjela se tipična talijanska derbi-utakmica. Važnost bodova je nametnula taktičku težinu utakmice, jer bilo je očito da se niti jednom treneru prioritetno ne gube bodovi. Slijedom toga je, u različitosti dva poluvremena, u prvom bolji domaćin a u nastavku dominantan gost, naposljetku je dvoboj završen bez pobjednika.

Napoli je bolje krenuo, pun energije i maksimalno intenzivan, te je već u 7.minuti došao u vodstvo. Sudac je dosudio kazneni udarac nakon prekršaja De Vrija nad Osimhenom. Realizator jedanaesterca bio je Insigne. Vratar Intera Handanović pogodio je stranu, bio je blizu obrane udarca, ali nije stigao odbiti loptu...

Spallettijeva momčad, unatoč vodstvu, nije posustala u ritmu. Bodreni svojim navijačima nastojali su odmah "nokautirati" momčad Intera, čiji je trener Simone Inzaghi bio na tribinama, obzirom da je kažnjen. Već u 12. minuti Zielinski je pogodio stativu i veliko je pitanje što bi se dalje događalo da je Napoli tako rano poveo sa 2:0. Domaćini su u 26. minuti ostali bez važnog igrača, bivšeg brzonogog napadača Intera, Politana, koji je nakon jednog sudara s braničima gostiju pokušavao ostati u igri, ali bol je bila prejaka. Sve do 30.-35. minute Napoli je dominirao i činilo se da će se Inter teško izvući iz stiska domaćina. No, momčad koja ima sjajne pojedince kao Brozović, Džeko, Perišić, Lautaro i drugi, prije ili poslije će se uzdignuti i kazniti suparnika.

image

Marcelo Brozović

ALESSANDRO GAROFALO/LAPRESSE/PROFIMEDIA Alessandro Garofalo/Lapresse/Profimedia

U ovoj utakmici takav se razvoj događanja počeo događati u nastavku. Već u 47. minuti Edin Džeko je pokazao umješnost u kaznenom prostoru, i nakon ubacivanja Lautara i odbijanca domaće obrane uspio je glavom pogoditi mrežu vratara Ospine. Inter je nakon pogotka očito počeo rasti u igri, a Napoli se fokusirao na učvršćivanje defenzivnog bloka i opasne kontranapade.

Milanska je momčad najbolje djelovala preko bokova gdje su neumorni Perišić sa jedne i Dumfries sa druge strane kontinuirano probijali bokove i slali upotrebljive centaršute u kazneni prostor. Domaća obrana se znala otvrhvati tom drilu, a onda su Spallettijevi ofenzivci brzim protu udarima dovodili u veliko iskušenje Samira Handanovića. Slovenski vratar spašavao je Inter u nekoliko navrata. Rezultat se više nije mijenjao, i remi je objektivan odraz učinka dvije momčadi. Perišić i Brozović bili su standardno dobri cijelu utakmicu, uz činjenicu da je Brozović dobio u 60. minuti žuti karton zbog kojeg će se morati preskočiti slijedeću utakmicu, protiv Sassuola...

- Momčad je pokazala svoju karakternu čvrstoću - kazao je Max Farris, koji je na klupi mijenjao suspendiranog Inzaghija.

- U ovoj utakmici Napoli je bio u maloj prednosti jer su se cijeli tjedan pripremali u miru za utakmicu, a mi smo imali naporan kup susret. Zadovoljni smo igrom i reakcijom momčadi nakon vodstva domaćina. Nažalost izgubili smo Brozovića i Barellu za idući susret, no o tome ćemo razmišljati kasnije - dodao je Farris.

Linker
25. travanj 2024 11:48