Gian Piero Gasperini
 MIGUEL MEDINA Afp
RAFALNA PALJBA

Pašalićev trener grmi: ‘To je apsurd! Vrijeme je i da suci prestanu biti zaštićeni! Neka dođu na presicu‘

Iskusni je stručnjak isključen u završnici susreta, što mu je dalo povod za kritike
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 25. listopad 2021. 07:27

Igor Tudor proslavio je veliku pobjedu, njegova Verona je s čak 4:1 pred svojim navijačima svladala Lazio. Splitski stručnjak preuzeo je momčad nakon tri kola u kojima je Verona imala tri poraza, a sad ju je podigao do 11. pozicije na ljestvici s 11 osvojenih bodova.

Upisao je Tudor tri pobjede, dva remija i tek jedan poraz. Protiv Verone je briljirao Giovanni Simeone, koji je s četiri pogotka uništio bivši klub svog oca Diega. Prva dva gola argentinski je napadač zabio u 30. i 36. minuti, treći je stigao u 62. U međuvremenu je Immobile u 46. smanjio rezultat, a konačnih 4:1 postavio je Simeone u drugoj minuti sudačke nadoknade.

Boško Šutalo za Veronu je igrao od 68. minute, Nikola Kalinić i Ivor Pandur ostali su u pričuvi, kao i Toma Bašić na drugoj strani. Vodila je Atalanta u Ligi prvaka protiv Manchester Uniteda, da bi na kraju progutala gorku pilulu na Old Traffordu. Momčad iz Bergama ponovila je nešto slično i u nedjelju u prvenstvom susretu s Udineseom na domaćem terenu. Mario Pašalić asistirao je Malinovskom za vodeći pogodak u 56. minuti, ali su gosti iz Udina u četvrtoj minuti sudačke nadoknade stigli do izjednačenja, strijelac je glavom nakon kornera bio Beto. Inače, u prvom dijelu Molina i Iličić pogodili su okvir gola.

Domaći učinak Atalante u aktualnoj ligaškoj sezoni je samo pet osvojenih bodova od mogućih 15.

- Dakako da žalimo zbog primljenih golova u sudačkom vremenu. Bili smo tada u razdoblju naše najbolje igre, imali smo prilike povećati vodstvo, a onda primimo takav gol – rekao je Gian Piero Gasperini, trener Atalante.

Iskusni je stručnjak isključen u završnici susreta, što mu je dalo povod za paljbu po sucima.

- Nisam na nikoga bio ljut, i nema pojma zašto sam opomenut. Došao je do mene, dao mi žuti karton, nisam rekao ništa, i onda sam dobio i crveni. Ovo je veliko pitanje za suce, jer nitko se pokraj terena nije ni na što žalio – pojasnio je Gasperini.

Kaže kako suci predstavljaju pravi problem.

- Oni nikad ne objašnjavaju svoje poteze, nikad ne odgovaraju za pogreške. I oni su također profesionalci, stoga bismo im trebali omogućiti da budu profesionalci poput nas i da dođu pred predstavnike medija, jer ja stvarno ne znam što je on mislio da je čuo ili vidio. Vrijeme je da suci prestanu biti zaštićeni.

Iako je šef talijanskih sudaca pokušao prekinuti njihovu šutnju za medije, to se dosad nije dogodilo, a trener Atalante sumnja u bilo kakav napredak po tom pitanju.

- Kažu da pokušavaju, ali ne pokušavaju, inače bi isplivali problemi, vjerujte mi.

Ima Gasperini puno problema s ozljedama, a ni raspored mu nije 'prijatelj'-

- Igramo previše utakmica, raspored je apsurdan, osobito uz nastupe igrača za reprezentacije. Jednostavno nemaju dovoljno vremena za oporavak – smatra trener Atalante.

Mario Pašalić igrao je za Atalantu do 74. minute, dok je Mato Jajalo ostao na klupi Udinesea.

Linker
10. svibanj 2024 09:57