Mario Pašalić protiv Juventusa

 rco Alpozzi/lapresse/profimedia
MILAN GA PRESTIGAO

Pašalić asistirao protiv Juventusa, ‘Stara dama‘ remijem ispustila drugo mjesto Serie A

Hrvatski reprezentativac je odigrao svih 90 minuta za Atlantu
Piše: HinaObjavljeno: 10. ožujak 2024. 20:36

U susretu 28. kola talijanskog nogometnog prvenstva Juventus i Atalanta su odigrali 2:2, a za goste je nastupio hrvatski reprezentativac Mario Pašalić upisavši asistenciju.

Momčad iz Bergama je povela u 35. minuti golom Teuna Koopmeinersa na Pašalićevu asistenciju. Za hrvatskog veznjaka to je četvrta ligaška asistencija ove sezone.

Juve je u nastavku susreta okenuo rezultat golovima Andreje Cambiasa (66) i Arkadiusza Milika (70), no Koopmeiners je u 75. minuti zabio za 2:2.

Pašalić je za Atalantu odigrao cijeli susret.

Juventus je ovim rezultatom ispustio drugo mjesto nakon što je u ranije odigranom susretu Milan na San Siru pobijedio Empoli sa 1:0. Pogodak odluke zabio je Christian Pulisic u 40. minuti.

U posljednjem nedjeljnom susretu nogometaši Fiorentine i Rome su odigrali 2-2.

Domaćin je vodio 1-0 i 2-1, imao je i kazneni udarac pri vodstvu 2-1, ali se Roma ipak izvukla izjednačivši u sudačkoj nadoknadi.

Roma je prva zaprijetila, Romelu Lukaku je već u petoj minuti imao priliku, no Pietro Terracciano je obranio njegov udarac.

Domaćin je prvu pravu priliku pretvorio u vodstvo u 18. minuti. Biraghi je izveo korner, Gonzalez prenio loptu, a Ranieri zabio za vodstvo "Viola".

U 23. minuti je Mandragora bio blizu drugog gola, ali nije bio precizan. U 35. minuti je zaprijetio i Sottil, ali je ostalo 1-0.

Roma je uspjela izjednačiti u 58. minuti golom Houssema Aouara, međutim, radost gostiju nije dugo trajala i Fiorentina je u 69. minuti stigla do nove prednosti. Romina obrana je loše odreagirala na ubačaj Bonaventure, Andrea Belotti je dočekao loptu u kaznenom prostoru i glavom je poslao do Mandragore koji je zabio za 2-1.

Fiorentina je u 80. minuti mogla i osigurati pobjedu, međutim Biraghi nije realizirao kazneni udarac koji je skrivio Paredes povukavši za dres Belottija. Biraghi je pucao s bijele točke, no Mile Svilar je obranio udarac.

Gosti su uspjeli izvući bod u petoj minuti nadoknade, Pellegrini je ubacio loptu u kazneni prostor, Obite Evan Ndicka glavom spustio do Diega Llorentea, a ovaj sjajno pogodio za 2-2.

U prvom nedjeljnom susretu Verona je u gostima svladala Lecce sa 1:0. Jedini pogodak na utakmici postigao je Folorunsho u 17. minuti susreta.

Linker
24. travanj 2024 16:45