Ivan Jurić radi odličan posao u Torinu

 ANTONIO BALASCO Controluce Via Afp
NAPRAVLJEN VELIKI ISKORAK

Palo je veliko priznanje za Hrvata koji je podigao glas protiv velikog šefa i pokrenuo ‘revoluciju‘!

Pohvale za rad hrvatskog stručnjaka stigle su od čovjeka čije je poteze javno kritizirao
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. studeni 2021. 21:56

Hrvatski trener Ivan Jurić nedavno je uputio kritiku na račun predsjednika vlastitog kluba. Jurić je rekao kako ga prvi čovjek Torina Urbano Cairo nije slušao na prošlom prijelaznom roku i nije doveo pojačanja koja je htio, te izrazio nadu da će ga na zimu ipak poslušati.

Usprkos tome, Jurić je podigao Torino i sada se, nakon 12 kola, nalazi na 12. mjestu s 14 osvojenih bodova. Predsjednik Cairo je istaknuo kako je zbog toga jako sretan i da se vidi 'Jurićev utjecaj' na ekipu.

"Odigrana je skoro trećina utakmica, a Torino je pokazao dobre stvari. Nisu mi se svidjele neke utakmice, ali u svim ostalima smo igrali dobro i pokazali koliko vrijedimo i kako igramo. Pokazali smo proaktivan i agresivan pristup", rekao je Cario za Torino Channel pa dodao:

"Napravili smo veliki iskorak od prošle godine. Ovo je revolucija Torina koji zna što treba raditi i ulazi u duele, baš kao što to Jurić želi. Vidi se utjecaj trenera. Igrači su slijedili njegove upute."

Torino u ponedjeljak dočekuje Udinese s kojim ima jednaki broj bodova i ima priliku da se odvoji od konkurencije.

"Imamo kvalitetne igrače koji su sada bili pozvani u reprezentacije pa je trener imao tek nekolicinu na raspolaganju, ali oni koji su ostali su radili dobro, a oni koji su se vratili su skupili iskustva i napravili dobre stvari. Sada smo se regrupirali i zajedno treniramo nekoliko dana. Imamo specifičan cilj u ponedjeljak. Udinese je zahtjevna ekipa i moramo se dobro pripremiti za tu utakmicu", zaključio je prvi čovjek Torina koji će, vjerojatno, na zimu ipak više slušati Jurića koji mu je pokazao da može.

Linker
25. travanj 2024 05:39