MARCO BERTORELLO Afp
KOMPLIKACIJE

Novi udarac za francusku zvijezdu: Paul Pogba dosta daleko od povratka na teren!

Pogbina posljednja utakmica datira iz 19. travnja kada je odigrao samo deset minuta
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 15. prosinac 2022. 14:02

Talijanska La Gazzetta dello Sport donijela je ranije ovog mjeseca informaciju o ozljedi Paula Pogbe, sugerirajući da bi se francuski reprezentativac mogao vratiti za derbi Serie A protiv Napolija 13. siječnja. Ipak, najnovije vijesti nisu optimistične, očekuje se da će Pogba pauzirati najmanje još jedan mjesec dana, što znači da bi mogao propustiti još šest utakmica Bianconera u siječnju, uključujući i okršaj s Napolitancima.

Bivši veznjak Manchester Uniteda operirao je meniskus u rujnu i zbog toga je bio prisiljen propustiti Svjetsko prvenstvo u Kataru. Tri mjeseca nakon operacije koljena Juventusova zvijezda još uvijek nije blizu povratka u akciju i suočava se s još dužom pauzom. Pogbina posljednja utakmica datira iz 19. travnja kada je odigrao deset minuta za Manchester United u 4:0 porazu od Liverpoola.

Francuz je pretrpio ozljedu koljena tijekom predsezonskog treninga s Bianconerima krajem srpnja, samo dva tjedna nakon što je potpisao povratnički ugovor vrijedan oko sedam milijuna eura godišnje. U početku je odabrao konzervativni plan liječenja, ne želeći riskirati da propusti Svjetsko prvenstvo zbog operacije, ali spor napredak je značio da je početkom rujna ipak morao na operaciju, što je rezultiralo osmotjednim planom oporavka.

Nažalost za Pogbu i Juventus, njegov povratak teče sporije od očekivanog. Veznjak se još nije vratio treninzima na terenu, nastavlja s radom u teretani i bazenu, a na rad s loptom morat će pričekati još neko vrijeme. To je udarac za osvajača Svjetskog prvenstva 2018., koji se nadao da će mu naporan rad pomoći da se brže vrati na teren. Situacija oko ovog 29-godišnjaka također ima posljedice na tržištu za Staru damu. Bez Pogbe, Massimiliano Allegri si ne može priuštiti gubitak Adriena Rabiota u siječnju, iako njegov ugovor istječe na ljeto sljedeće godine.



POGLEDAJTE NOVI MUNDOCAST

"Izostanak Brozovića bit će veliki udarac za Hrvatsku, a Dalić bi zbog toga mogao promijeniti sustav." To je glavni zaključak današnjeg Mundocasta u kojem nam je u gostima bio nogometni stručnjak Robert Palikuča. Pogledajte Mundocast:

Linker
12. svibanj 2024 09:01