Nicolo Fagioli

 SCREENSHOT: TWITTER
POSUĐIVAO ZA ‘ROLEX‘?

Nogometaš u raljama ovisnosti: Od njega sam vidio kako se kladi, dužan sam milijune eura, žele mi slomiti noge...

‘Nisam mogao povući više novca sa svojeg računa pa sam počeo pitati suigrače da mi posude novac‘
Piše: SNObjavljeno: 18. listopad 2023. 13:06

Nicolò Fagioli neće više igrati nogomet ove sezone. Ovaj 22-godišnji nogometaš Juventusa suspendiran je na sedam mjeseci zbog klađenja na ilegalnim platformama, a danas su talijanski mediji objavili dio njegovog svjedočenja talijanskim istražiteljima.

- Najgore razdoblje je bilo u ožujku i travnju ove godine. Na utakmici protiv Sassuola napravio sam tehničku grešku i bio sam zamijenjen. Prilikom izlaska sam plakao zbog dugova - oni su u rujnu 2022. godine bili 250 tisuća eura, a u tom trenutku su došli do 2,7 milijuna. Noćima nisam spavao zbog toga.

Fagioli je objasnio kako je sve počelo u ljeto 2021. dok je bio na pripremama mlade talijanske reprezentacije.

- Vidio sam kako se Sandro Toneli kladi, ne znam na koji sport. On mi je objasnio kako se mogu i ja uključiti, a da tragovi ne budu vidljivi. Od tada sam se počeo kladiti, a i ostali su to radili. Nisam se brinuo zbog toga što je to ilegalno, a Tonali mi je i registrirao prvi račun.

Ubrzo je Tonali bio u gubitku, a dugovi su sve više rasli.

- Nisam mogao povući više novca sa svojeg računa kojeg kontrolira moja majka pa sam počeo pitati suigrače da mi posude novac. Oni nisu znali zbog čega ih tražim posudbu, rekao sam im da mi treba da kupim nekoliko Rolex satova. Još uvijek dugujem Federicu Gattiju 40 tisuća eura, a dužan sam i Raduu Dragusinu - ispričao je 22-godišnji nogometaš te nastavio:

- Kako bih platio svoje dugove, ponekad bih kupio Rolex satove. Nekada bi ih sam odnio ljudima kojima sam dugovao novac, a nekada bi ih ja platio, a oni bi ih pokupili u dućanu. Kada ne bih platio na vrijeme, počele su stizati prijetnje. U prvoj mi je rečeno da će mi polomiti obje noge.

image
IMAGO/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Imago/imago Sportfotodienst/profimedia

Fagioli je objasnio i kako se ‘navukao‘ na klađenje.

- Kao nogometaš imaš puno slobodnog vremena, a kada sam jednom iskusio uzbuđenje klađenja postao sam kao opsjednut. Kladio sam se na nogomet i tenis, nikada ne Juventus ili Cremonese.

Inače, Fagioli u Juventusu godišnje zarađuje oko 1,8 milijuna eura.

Linker
08. svibanj 2024 02:31