MIGUEL MEDINA Afp
NAKON VELIKIH 5:0

Nema samo Perišića? Legenda otvoreno kritizira trenera Intera: ‘Šalje krivu poruku cijeloj momčadi!‘

‘On momčadi jednostavno daje do znanja da uopće i ne razmatra mogućnost nastupa ostalih...‘
Piše: SN/T. RoićObjavljeno: 05. ožujak 2022. 09:38

Inter se vratio na vrh talijanske Serie A, nakon što je sinoć u prvoj utakmici 28. kola na svom terenu uvjerljivo svladao zadnjeplasiranu Salernitanu rezultatom 5:0. Milanski klub je tako prekinuo niz od pet utakmica bez pobjede u svim natjecanjima, s tim da u zadnje četiri nije imao postignutog gola.

Ceh je netko morao platiti, a bio je to fenjeraš iz Salerna u čijoj mreži se zakoprcalo pet lopti, ali bila su samo dva strijelca. Hat-trick je najprije postigao Argentinac Lautaro Martinez, a posao je završio Edin Džeko s dva postignuta pogotka.

Lautaro je zabio za vodstvo u 19. minuti, a u 40. minuti postiže gol za 2:0, ponovno na asistenciju Barelle. U drugom poluvremenu slijedi “show” Edina Džeke, koji najprije proigrava Lautara Martineza u 56. minuti, a Argentinac postiže gol za kompletiranje hat-tricka. U 65. i 69. minuti reprezentativac Bosne i Hercegovine i sam se upisuje u strijelce i to je bilo čistih 5:0. Do kraja je Inter mogao još napuniti mrežu gostiju, propustili su domaći još pet velikih prilika, a priliku za utješni gol gostiju imao je Milan Đurić, no obranio mu je udarac Handanović.

image

Simone Inzaghi

MIGUEL MEDINA Afp

Marcelo Brozović je igrao do 77. minute, a Inter se ovom pobjedom vratio na prvo mjesto sa 58 bodova, dok Napoli i Milan imaju po 57.

Inzaghi je protiv najslabije momčadi lige zaigrao s najjačom postavom, nije bilo samo Ivana Perišića i to prisilno, je Vatreni ima lakšu ozljedu mišića. Sve to nije se svidjelo legendi talijanskog nogometa Fabriziju Ravanelliju. Nekad slavni napadač smatra da je Inzaghi morao protiv Salernitane rasteretiti momčad, samo nekoliko dan uoči uzvratnog okršaja osmine finala Lige prvaka s Liverpoolom na Anfieldu.

image

Fabrizio Ravanelli (u sredini)

GERARD JULIEN Afp

"Mislim da Inzaghi na ovaj način šalje pogrešnu poruku momčadi, koristeći stalno istih 11 igrača. On momčadi jednostavno daje do znanja da uopće i ne razmatra mogućnost nastupa drugih igrača koje ima na raspolaganju i to protiv ekipe koja je na samom dnu ljestvice“, poručio je 53-godišnji Ravanelli, nekad veliki strijelac Juventusa, Marseillea, Perugie...

Pred novinare je nakon utakmice izašao Inzaghijev pomoćnik Massimiliano Farris, a pričalo se više o Liverpoolu koji je u prvom susretu slavio s 2:0, iako je Inter u Milanu većinu utakmice bio dominantniji i opasniji.

"Znamo da neće biti lako doći to tog preokreta, ali mi želimo nastaviti s dobrim igrama. Nema nikakve priče o nedostatku motivacije. To je Liga prvaka, to je Liverpool, na Anfieldu i mi ne smijemo zaboraviti što smo radili u prvoj utakmici. Ovo je ista momčad, koja je igrala vrlo dobro protiv Liverpoola u Milanu i u utorak će istrčati naših najboljih 11. Odlučujemo sami o svojoj sudbini, moramo postati svjesni svoje snage", najavio je veliki sraz koji je na rasporedu u utorak.

Linker
19. travanj 2024 00:31