Steven Zhang, predsjednik Intera
 SILVIA LORE Nurphoto Via Afp
DOSTA IM JE

Navijači Intera zbog Conteovog odlaska bijesni na predsjednika: ‘Srozavanje ugleda je za luzere‘

Dva transparenta izvjesila je Curva Nord. Ni jedan se neće svidjeti Stevenu Zhangu.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. svibanj 2021. 14:35

Nije dugo trebalo čekati na reakciju navijača novog talijanskog prvaka Intera nakon što je sinoć pukla vijest o tome da Antonio Conte odlazi s klupe. Iako to još uvijek nije službeno, traju pregovori trenera na odlasku s upravom kluba koja je naznačila da joj treba financijska dobit od 100 milijuna eura i da mora smanjiti ugovore igračima za 20 posto kako bi Inter uopće preživljavao.

Interovi tifosi koji su do jučer isključivo slavili osvojenu titulu nakon devet godina dominacije Juventusa, sada su konsternirani financijskom i kadrovskom situacijom u klubu. Conte odlazi, za njim će vrlo vjerojatno i neki igrači (Lukaku, Martinez, Hakimi...), a klub novca nema. Duguje se igračima, ali i samom Conteu koji ima godišnju plaću od 12 milijuna eura.

Conte je htio ostati i pokušati napasti europsku titulu sljedeće sezone, ali kada mu je postalo jasno da klupska uprava na čelu s predsjednikom Stevenom Zhangom neće to moći podnijeti i ispratiti, odlučio je otići. Navijači su jutros porukama na transparentima jasno rekli što misle:

- Zhang, preuzmi svoju odgovornost ili napusti grad - stoji na jednoj poruci, dok na drugoj piše: Srozavanje ugleda prvaka je za luzere. Trenere i igrače ne smije se dirati.

Linker
11. lipanj 2024 13:23