Pobi i Zlatan
 SN/Arhiva
VELIKI TALENT

‘Natjerat ću Milan da me otkupi od Dinama! A Zlatan me oduševio kad mi se obratio na hrvatskom...‘

‘Imao sam ponude Torina i Cagliarija, a onda je stigao poziv Milana, potpisnik je bio - Maldini!‘
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 28. prosinac 2020. 10:44

Milan je ove sezone pravi hit Serie A, momčad Stefana Piolija je prva na ljestvici bez poraza. Rossoneri u čijim redovima igra hrvatski reprezentativac Ante Rebić zaista igraju sjajno.

Prije nešto više od dva mjeseca u Milan je iz Dinama preselio Filip Pobi (17), na jednogodišnju posudbu s mogućnošću otkupa ugovora. Pobi je za U-17 reprezentaciju Hrvatske skupio sedam nastupa, a u Dinamo je stigao prošlog ljeta iz Lokomotive. Ranije je igrao za Sesvete. S Dinamom je prije odlaska u Milan potpisao trogodišnji stipendijski ugovor. Kad tako mladi dečko ode u tako veliki klub, pa iako u njegovu juniorsku momčad, onda je to svakako zanimljiva priča. Filip je nakratko svratio u Zagreb, pa smo malo popričali...

Rebić na raspolaganju

- Po dolasku u Milan vrlo brzo sam se uklopio u trenažni proces kluba jer sam bio u ritmu, igrao sam utakmice prvenstva u juniorima Dinama. Treninzi su nešto zahtjevniji jer se pažnja posvećuje snazi i taktičkim varijantama. Olakotnu okolnost mi je u početku predstavljala činjenica što sam u klubu zatekao hrvatskog reprezentativca Antonija Mionića koji mi je pomogao u prvim trenucima pri objašnjavanju i prevođenju s talijanskog jezika. Inače, u klubu postoji škola za učenje talijanskog jezika pa nas klub dva-tri puta tjedno šalje na predavanja - kazao nam je u uvodu Filip.

Već je trenirao i s prvom momčadi Milana, što ga je posebno oduševilo.

- Prvo veliko iznenađenje za mene i velika čast dogodila se 10. listopada kada sam skupa sa šestoricom igrača iz juniora pozvan na trening prve momčadi. Rebića i Ibrahimovića na tom mom prvom treningu nije bilo. Nakon toga sam redovito pozivan na treninge prve momčadi i tada sam se i upoznao s Antom Rebićem. Poželio mi je dobrodošlicu, pitao od kuda sam došao i rekao da mi je raspolaganju ako bilo što zatrebam. Kada sam prvi puta trenirao sa Zlatanom zamolio sam ga poslije treninga da se fotografiramo. Razgovarao sam s njim na hrvatskom jeziku i rekao mi je “nema problema mališa, vidimo se u gymu”. Mislio sam da neće doći, ali pojavio se. On je veliki igrač, ali i veliki zafrkant, unosi pozitivnu i opuštenu atmosferu na treninge, stvarno je karizmatičan lik.

Potpisnik je bio Maldini

Kako je Pobi uopće završio u Milanu?

- Na početku sezone, u Dinamu me nažalost nisu priključili juniorskoj momčad pa je moj agent Darko Alegić nakon razgovora u klubu dobio zeleno svjetlo za moj transfer iz Dinama. Već nakon tjedan dana donio je i klubu i meni ponudu Torina i Cagliarija za prelazak u redova ta dva prvoligaša. Nakon toga uslijedila je ponuda Milana, a potpisnik je bio - Paolo Maldini! Tada nije bilo dvojbe.

Priča nam Filip kako je atmosfera u klubu s obzirom na sjajna izdanja u Serie A i prvom mjestu zaista sjajna.

- Trenutačno smo vodeći na ljestvici, atmosfera je sjajna u klubu i na treninzima, sve se to prelijeva i na juniorsku momčad, doista je gušt biti dio ove priče. Primavera počinje u siječnju iduće godine, nastavak će biti u ritmu srijeda - nedjelja tako da jedva čekam prve utakmice. Što se tiče mog odlaska sa 17 godina, uopće ne dvojim o tome je li rano ili ne, meni je omogućen dolazak u klub gigant, instituciju europskog nogometa i ja ću sa svoje strane 'poginuti' da šansu života iskoristim. Fajter sam po prirodi i gotovo sam siguran da ću uspjeti ne samo izboriti svoje mjesto kao najmlađi u udarnih jedanaest juniorske momčadi, nego da ću izboriti da me Milan na ljeto i otkupi od Dinama - zaključio je Pobi.

image
Pobi s agentom Darkom Alegićem
Privatna arhiva

Linker
29. rujan 2024 06:23