Toma Bašić

 Italy Photo Press/Zuma Press/Profimedia
SPUŠTENA RAMPA

Muke bivšeg Vatrenog: Dobiva premalo minuta, a klub ga odbija pustiti iako ima već dvije ponude

U godinu i pol dana se nije uspio izboriti za mjesto u startnoj postavi momčadi
Piše: SNObjavljeno: 26. siječanj 2023. 10:05

Lazio ne pušta Tomu Bašića iz kluba. Tu je vijesti donio talijanski Il Tempo nakon što se proteklih dana pisalo o tome kako bi 26-godišnji veznjak karijeru mogao nastaviti u Salernitani.

Bašić je u Rim stigao u kolovozu 2021. iz Bordeauxa u transferu teškom 7,1 milijuna eura. Prošle sezone se nije uspio izboriti za mjesto u prvoj momčadi, ali s obzirom na to da je tek došao u Serie A, tome se nije pridavalo puno pažnje. Bašić je igrao gotovo svaku utakmicu, uglavnom ulazeći s klupe, pa nije bilo ni razloga za zabrinutost.

No, takav status se nastavio i u ovoj sezoni. Bašić je u Serie A ove godine igrao 14 puta, ali tek je u njih 4 bio u prvoj postavi. U ostalima je ulazio s klupe te je ukupno skupio 368 minuta u talijanskom prvenstvu te još 201 u Europskoj ligi. To je nagnalo neke klubove da se raspituju o njegovoj dostupnosti, u listopadu se pričalo o zanimanju pojedinih engleskih klubova, a posljednjih tjedana se glasno spominjala Salernitana koja je željela dovesti veznjaka koji ima i dva nastupa za "vatrene". U međuvremenu se, prema pisanju talijanskih portala, počeo raspitivati i Cremonese.

Od takvog posla ipak nema ništa. Lazio je spustio rampu za Bašićev odlazak i on ostaje u Rimu, barem za sada. Il Messaggero piše kako u U rimskom klubu smatraju da će, ako ga puste, ostati s premalo igrača u veznoj liniji.

Bašićev ugovor istječe u ljeto 2026. godine.

Linker
25. travanj 2024 14:32